Δυο λόγια πριν το debate

21.9.09

Σε λιγότερο από 2,5 ώρες θα ξεκινήσει το debate των 6 πολιτικών "αρχηγών" το οποίο φέτος θα διεξαχθεί με έναν αρκετά διαφορετικό τρόπο.

Κάθε δημοσιογράφος θα αναλάβει ένα θεματικό κύκλο, μετά το πέρας του οποίου κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να θέσει μια ερώτηση σε έναν από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς της επιλογής του χωρίς δικαίωμα σχολιασμού.

Κρατήστε αυτό το τελευταίο . Έχουμε χρόνια να δούμε στην Ελλάδα πολιτικούς αρχηγούς να θέτουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον εκτός Βουλής.

Μπορώ να στοιχηματίσω με όποιον θέλει ότι ο Καρατζαφέρης θα ρωτήσει τον Καραμανλή ενώ η Παπαρήγα τον Παπανδρέου . Το μεγάλο ερωτηματικό είναι η ερώτηση που θα απευθύνει ο Καραμανλής . Θα την κάνει στον Παπανδρέου ; Η λογική αυτό λέει αλλά υπάρχει και η αυριανή αναμέτρηση. Θα δούμε...

Ακόμα ένα "αξιοθέατο" αυτού του debate είναι...

...ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος πάει με βαριά κληρονομιά τις καλές εμφανίσεις του Αλέκου Αλαβάνου στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Έχει μια καλή ευκαρία να πείσει ένα ποσοστό των νεαρών ψηφοφόρων που όμως δύσκολα παρακολουθούν debates.

Τέλος , το debate είναι και η τελευταία ευκαιρία των Οικολόγων Πράσινων να βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό επιτυγχάνοντας της είσοδο τους στη Βουλή . Το 2,5% δεν απέχει πολύ από το 3%.Δύσκολο πάντως να συγκινήσουν αυτή τη φορά...

Σε γενικές γραμμές είναι ένα debate που θα παράγει ειδήσεις και σχόλια , μόνο αν εμφανιστούν τα μικρά κόμματα αποφασισμένα να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους. Λογικά , Καραμανλής και Παπανδρέου θα τηρήσουν χαμηλούς τόνους εν όψει της αυριανής συνάντησης.

Δεν χρειάζεται καν να σας πούμε ότι η Παραπολιτική θα σχολιάσει το debate αναλυτικά τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά...


Κοινοποιήστε το στο Facebook