Η Παπαρήγα η καλή...

8.10.09

Το πρώτο καμπανάκι χτύπησε στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα έχασε περίπου 160.000 ψήφους σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2004.

Ήταν η πρώτη φορά που το ΚΚΕ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη χαλαρή ψήφο των Ευρωεκλογών αλλά και τη φανερή αποδοκιμασία του Δικομματισμού που δεν κατάφερε να ξεπεράσει αθροιστικά το 80%.

Το αποτέλεσμα της κάλπης για το ΚΚΕ ήταν αρνητικό.

Ήταν η πρώτη φορά από το 2000 μέχρι και σήμερα που το ΚΚΕ δεν κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του και συγκέντρωσε το 7,54% έναντι του 8,15% του 2007 , χάνοντας περίπου 70.000 ψήφους.

Η κάμψη αυτή μπορεί να δικαιολογηθεί εν μέρει εξαιτίας της ευρείας νίκης του ΠΑΣΟΚ το οποίο όταν εξασφαλίζει την 1η θέση συνήθως πιέζει και τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς.

Το παράδοξο είναι ότι στον Περισσό επικρατεί απόλυτη ηρεμία . Κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται για τη μικρή κάμψη των ποσοστών , κανείς δεν αγχώνεται.

Το κόμμα πάει στον αυτόματο πιλότο του οποίου οι ρυθμίσεις δεν έχουν ανανεωθεί εδώ και μερικές δεκαετίες . Το ΚΚΕ έχει πάψει εδώ και χρόνια να παράγει νέες πολιτικές , νέες αντιλήψεις . Με τρόπο...

...βίαιο για τη νοημοσύνη μας , θεωρεί ότι όλα τα προβλήματα βρίσκουν λύση σε μια ιδεολογία που διατυπώθηκε πριν μερικές δεκαετίες κι από τότε έμεινε στάσιμη.

Η παρωχημένη ιδεολογία εκφράζεται εδώ και 18 χρόνια από την Αλέκα Παπαρήγα η οποία ανέλαβε τα καθήκοντα της το μακρινό 1991 . Η θητεία της ανανεώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και μάλλον θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του Ανδρέα Παπανδρέου που διατήρησε για 22 χρόνια την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Το κακό με το ΚΚΕ είναι η ξεροκεφαλιά των στελεχών του . Δεν βλέπουν το πρόβλημα , δεν βλέπουν και κάποιον ιδιαίτερο λόγο να το επιλύσουν .

Μοιάζουν να επιζητούν τη χρεοκοπία κάθε νέας κυβέρνησης , κάθε νέας ιδεολογίας ώστε κάποτε να ξυπνήσουν οι Έλληνες και να ταυτιστούν με το όραμα της σοσιαλιστικής Δευτέρας Παρουσίας .

Η μέρα αυτή αργεί όμως ακόμα και καλύτερα να μην έρθει ποτέ γιατί τότε θα φανεί η γύμνια ενός κόμματος που ταύτισε την επαναστατικότητα με τις ξεχωριστές πορείες του ΠΑΜΕ κι αρνήθηκε την πραγματικότητα θεωρώντας ότι τα γεγονότα του Δεκέμβρη υποκινήθηκαν από "ξένες δυνάμεις".

Φαντάζομαι ότι και τα καπιταλιστικά γουρούνια της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ ανάγκασαν την Δήμητρα Παπαδοπούλου στην έμπνευση του περίφημου επεισοδίου των Απαράδεκτων με την Παπαρήγα την Καλή...

Πάντως , το ΚΚΕ μπορεί να μεγαλουργήσει με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση καθώς 5,5 χρόνια ετοιμαζόταν για τη στιγμή αυτή . Στο ίδιο χρονικό διάστημα κυβέρνησε και η Νέα Δημοκρατία αλλά στον Περισσό βλέπουν μόνο 902...

Κοινοποιήστε το στο Facebook