Για την επιχείρηση-σκούπα στα Εξάρχεια...

9.10.09

Πλήθος συζητήσεων έχει προκαλέσει η πραγματικά γιγαντιαία επιχείρηση-σκούπα που πραγματοποίηση η ΕΛ.ΑΣ τα ξημερώματα της Παρασκευής στα Εξάρχεια όπου έγιναν κι αρκετές προσαγωγές.

Είχε προηγηθεί μια πρωτοφανής επιδρομή κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας οι οποίοι αποφάσισαν ότι η χθεσινή μέρα ήταν μια καλή μέρα για να σπάσουν μερικές βιτρίνες ακόμα.

Όταν άκουσα την είδηση για την επιδρομή των κουκουλοφόρων , συνειδητοποίησα την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο κρατικός μηχανισμός. Το να κατεβαίνουν 15 κουκουλοφόροι στο κέντρο και να σπάνε ό,τι βρουν , είναι τουλάχιστον προκλητικό για τους πολίτες που διαθέτουν μια στοιχειώδη Παιδεία.

Ομολογώ ότι δεν περίμενα ότι η Αστυνομία θα λειτουργούσε τόσο αποφασιστικά . Πίστευα ότι ο Χρυσοχοϊδης θα τηρούσε μια στάση αναμονής , απόλυτα δικαιολογημένη από την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του . Η πραγματικότητα διέψευσε τους συλλογισμούς μου.

Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί προχώρησαν σε δεκάδες ελέγχους στην περιοχή των Εξαρχείων ενώ δεν...

...δίστασαν να ελέγξουν και τους θαμώνες των διαφόρων χώρων ψυχαγωγίας που βρίσκονται στην περιοχή.

Δυστυχώς δεν έλειψαν τα έκτροπα ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών . Διαβάζοντας τις διάφορες μαρτυρίες στο indymedia κι αλλού , κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες

Οι αστυνομικοί λειτούργησαν με τρόπο "χειρουργικό" ενώ ο τεράστιος αριθμός τους απέτρεψε την οποιανδήποτε σκέψη "αντίστασης" από τους γνωστούς-αγνώστους . Υπήρξαν ελάχιστες καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας από την πλευρά των αστυνομικών ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί κι ευγενικοί .

Είναι σαφές ότι η νέα διοίκηση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη θέλησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς τους γνωστούς-αγνώστους , κάτι θεμιτό στα πλαίσια των παιχνιδιών εξουσίας που διεξάγονται εδώ και χρόνια μεταξύ της Αστυνομίας και των αντιεξουσιαστών.

Τα καλά νέα όμως σταματούν εδώ . Μια επιχείρηση 300 αστυνομικών σε μια περιοχή που συχνάζουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι , δεν τιμά ιδιαίτερα τη Δημοκρατία μας κι επιβεβαιώνει όσους ισχυρίζονται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν ένα ιδιόμορφο γκέτο στην καρδία της Αθήνας.

Το πρώτο δείγμα γραφής της νέας εποχής της ΕΛ.ΑΣ ήταν θετικό αλλά ελάχιστο . Μέχρι εκεί όμως . Δεν μπορούν να γίνονται κάθε μέρα τέτοιες επιχειρήσεις . Δεν μπορεί να δρα κάθε μέρα ένας ολόκληρος στρατός λίγα μέτρα από το Σύνταγμα και την Ομόνοια.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο . Κρατάμε τις δηλώσεις Χρυσοχοϊδη :

«Αστυνομικός, που ακουμπά πολίτη, δεν έχει θέση στην αστυνομία και θα φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες, με πρωτοβουλία δική μου»

Αν το τηρήσει , ο Χρυσοχοϊδης θα περάσει στην Ιστορία . Αν φανεί ανακόλουθος , θα έχει την τύχη του Μαρκογιαννάκη και του Πολύδωρα .

Δυστυχώς , τους τελευταίους μήνες η Δημοκρατία μας έχει βιαστεί με διάφορους τρόπους με την ΕΛ.ΑΣ να διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα επιβλαβή ρόλο . Χρειάζεται χρόνος . Χρειάζεται υπομονή .

Η Παραπολιτική έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται να συγκρουστεί με το Κράτος όταν αυτό λειτουργεί με τρόπο παράνομο και φασιστικό . Είναι όμως ακόμα νωρίς για συμπεράσματα κι αξιολογήσεις

Επιτρέψτε μας να μην θεωρούμε παράλογη μια επίδειξη δύναμης της ΕΛ.ΑΣ στα πλαίσια που δεν θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών.

Επιτρέψτε μας να θεωρούμε παράλογη την επιδρομή των βαρβάρων στο κέντρο της Αθήνας.

Επιτρέψτε μας όμως να απαιτούμε την ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε περιοχή της Αθήνας χωρίς συνεχείς συγκρούσεις αστυνομικών με αναρχικούς και Χρυσαυγίτες.

Ο σιωπηρός εμφύλιος που μαίνεται στην ελληνική κοινωνία πρέπει να σταματήσει .

Ας αναλάβουν η ΕΛ.ΑΣ αλλά και ο χώρος των αντιεξουσιαστών τις ευθύνες τους !

Κοινοποιήστε το στο Facebook