Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και απεργών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος

15.10.09

"Παλεύοντας στη βροχή...."

Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής συνάντησης του Α.Λοβέρδου με τους απεργούς της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος έξω από το Υπ. Εργασίας.

Ο υπουργός αρνήθηκε τα αιτήματα των απεργών , αυτοί ενίσχυσαν την επιχειρηματολογία τους με το παρακάτω "έξυπνο" τρόπο σύμφωνα με το in.gr :

Οι απεργοί επιχείρησαν να αποκλείσουν το πάρκινγκ του υπουργείου, από όπου έφευγε ο Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να μεταβεί στα γραφεία της ΓΣΕΕ, όπου έχει προγραμματισμένη συνάντηση με το προεδρείο της Συνομοσπονδίας.

Η Αστυνομία προχώρησε στη χρήση χημικών ώστε να επιτευχθεί η αποχώρηση του υπουργού.

Σύμφωνα πάλι με το in.gr τα αιτήματα των απεργών είναι :

Οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ζητούν έκτακτο επίδομα 1.500 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους...

...της Ζώνης με προϋπόθεση από μηδέν έως 100 ένσημα το πρώτο 6μηνο του 2009 και επίδομα ανεργίας στο 80% του μεροκαμάτου τους σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις το οποίο θα τους καταβάλεται μέχρι να βρουν δουλειά στην ειδικότητά τους.

Επίσης, διεκδικούν ο χρόνος ανεργίας να είναι ασφαλίσιμος και συντάξιμος, άμεση συνταξιοδότηση των εργαζόμενων πάνω από 55 ετών μέσω ΛΑΕΚ, πάγωμα των δόσεων όλων των δανείων, καθώς επίσης την άμεση αναβάθμιση της υποδομής της Ζώνης και να κατασκευάζονται τα πλοία του ολεμικού Ναυτικού και της ακτοπλοΐας στη Ζώνη.

Πολύ φοβάμαι ότι το κομματικό πολιτικό μας σύστημα έχει εκθρέψει μια γενιά πολύ κακών συνδικαλιστών..

Ο δικομματισμός και οι πελατειακές σχέσεις που καθιέρωσαν τα μεγάλα κόμματα με τα συνδικάτα μας εκδικούνται...

Όταν ο συνδικαλισμός θα γίνει πραγματικά ανεξάρτητος από κόμματα και ρουσφέτια , μόνο τότε μπορεί να κερδίσουν κάτι ουσιαστικό οι εργαζόμενοι...

Παραπολιτικός

Κοινοποιήστε το στο Facebook