Συμπεράσματα προεκλογικής περιόδου

3.10.09

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ κι επίσημα η προεκλογική περίοδος που μας οδηγεί στη 13η εκλογική αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης , η οποία ίσως να αποδειχθεί ότι κάπου εδώ ολοκληρώνεται σαν πολιτική περίοδος

Ο καθένας έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα κι εμείς τα δικά μας :

- Βασικό όπλο και των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας είναι οι δυο αρχηγοί τους . Ο Καραμανλής τράβηξε μόνος του το κουπί ενώ οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός που μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ παλαιού και νέου ΠΑΣΟΚ.

- Η Νέα Δημοκρατία μαστίζεται από μια βαθιά ιδεολογική κρίση . Δεν ακούσαμε τίποτα απολύτως πέρα από μια Αντι-Πασοκική υστερία . Λίγες ιδέες , λίγα πράγματα.

- Το επίπεδο των νέων υποψηφίων είναι ιδιαίτερα χαμηλό . Οι περισσότεροι έρχονται κατευθείαν...

...από τον κομματικό σωλήνα και δεν έχουν εργαστεί ποτέ στη ζωή τους . Οι υπόλοιποι έρχονται από την Τηλεόραση και την Δημοσιογραφία . Κανένας νέος υποψήφιος δεν έδειξε να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι . Εμείς τουλάχιστον δεν ξεχωρίσαμε κανέναν !

- Το ΚΚΕ επιλέγει πλέον συνειδητά την πολιτική μοναξιά με την Αλέκα Παπαρήγα να συνεχίζει για 18η χρονιά στο τιμόνι . Κανείς δεν ασχολείται μαζί του εκτός από τους ψηφοφόρους του καθώς τα ίδια τα στελέχη του έχουν αποφασίσει να απευθύνονται σε αυτούς και μόνο σε αυτούς . Ένα κόμμα ακραίο που απουσιάζει εντελώς από την παραγωγή πολιτικών προτάσεων .

- Ο Καρατζαφέρης επιδιώκει με κάθε τρόπο να διεκδικήσει ρόλους στην επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας . Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι ένα κόμμα με ημερομηνία λήξης με τον μ.ο ηλικίας των ψηφοφόρων του να είναι κάπου στα 65 χρόνια . Κάποια στιγμή θα ενσωματωθεί στη Νέα Δημοκρατία ή θα φτάσει το 20% . Μέση κατάσταση δεν υπάρχει .

- Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στη Βουλή χαριστικά . Και λέμε "χαριστικά" γιατί και πάλι ο κόσμος της Αριστεράς αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία . Θα είναι και η τελευταία όμως . Το μέλλον αυτού του πολιτικού μορφώματος θα εξαρτηθεί από το ΠΑΣΟΚ . Αν ο Παπανδρέου κάνει κυβερνητικό άνοιγμα στην Αριστερά , η Κουμουνδούρου θα κλονιστεί συνθέμελα...

- Ο νόμος περί δημοσκοπήσεων αποδείχθηκε πιο χαζός κι από τον νόμο 4000 . Το ΠΑΣΟΚ θα τον καταργήσει την επόμενη μέρα των εκλογών όπως είχε κάνει και ο Ρουσόπουλος το 2007.

Κοινοποιήστε το στο Facebook