«Ναι» σε δεύτερη θητεία λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

19.10.09

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ

Με μια λιτή ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραμείνει στο ανώτατο αξίωμα της χώρας μετά τη σαφή διατύπωση των δυο μεγάλων κομμάτων για επανεκλογή του.

Η εξέλιξη αυτή ακυρώνει πλέον κάθε σενάριο περί ακυβερνησίας ή περί εκλογών τον Μάρτιο , αν και οι 10 μονάδες διαφοράς του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία δεν άφηναν και πολλά περιθώρια ανοιχτά.

Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε ένας πετυχημένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πορεύθηκε με τρόπο συνετό στο δρόμο που χάραξε ο επίσης εξαιρετικός Κωστής Στεφανόπουλος.

Ο σεβαστός πολιτικός όμως είναι ήδη 80 ετών και στις 4 Ιουνίου θα συμπληρώσει τα 81 του χρόνια . Η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι 5ετης κάτι που σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει τα καθήκοντα του σε ηλικία 86 ετών.Πριν μερικούς μήνες , με μια μικρή περιπέτεια υγείας τον οδήγησε στην τοποθέτηση βηματοδότη στην καρδιά .

Ίσως τα κόμματα να έπρεπε να είχαν σκεφθεί πιο ώριμα . Όχι τώρα . Όταν αποφάσιζαν να βάλουν το πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια στη δημόσια διαβούλευση περί πρόωρων εκλογών .

Αγαπάμε και σεβόμαστε τον Κ.Παπούλια . Αλλά η απόφαση του να παραμείνει δεν ήταν σωστή...

Κοινοποιήστε το στο Facebook