Συγκρίνοντας μήλα με δαμάσκηνα...

15.10.09

Η προηγούμενη ανάρτηση μας που αφορούσε τον κακό συνδικαλισμό που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα προκάλεσε την αντίδραση πολλών φίλων της Παραπολιτικής

Κάποιοι έσπευσαν να μας κατηγορήσουν για αντιφάσεις καθώς δεν είχαμε γράψει τα ίδια όταν έγιναν τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά με τους αγρότες της Κρήτης.

Φυσικά και δεν γράψαμε τα ίδια ! Γιατί κόντρα στις παραδοσιακές "αρχές" του δημοσίου διαλόγου στην Ελλάδα , δεν έχουμε καμία διάθεση να συγκρίνουμε μήλα με δαμάσκηνα .

Οι αγρότες της Κρήτης ανέβηκαν στην Αθήνα αφού πρώτα παρακαλούσαν για μέρες τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης να κατέβει στην Κρήτη για να μιλήσουν .

Πριν καν κατέβουν από τα πλοία , δέχθηκαν επίθεση από...

...δυνάμεις των ΜΑΤ και είδαμε ηλικιωμένους να μην μπορούν να αναπνεύσουν από τα χημικά .

Τι είδαμε σήμερα ;

Ένα συνδικάτο εργατών κύρηξε 24ωρη απεργία , πήγε στο Υπ.Εργασίας κι όταν ο Λοβέρδος αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματα του , τον έκλεισαν στο parking ! Τα ΜΑΤ δεν έδειραν κανέναν αυτή την φορά . Παρακολουθούσαν τους συνδικαλιστές να τους δέρνουν με τα κοντάρια που κρατούσαν.

Κι όλα αυτά σε μια κυβέρνηση που έχει αναλάβει τα καθήκοντα της πριν 11 μέρες . Αμφιβάλω αν ο Λοβέρδος γνώριζε την ύπαρξη του συγκεκριμένου συνδικάτου . Πότε να προλάβει ;

Επαναλαμβάνουμε όμως την πάγια θέση μας .

Ο συνδικαλισμός με τη σημερινή του μορφή είναι προϊόν του άρρωστου πολιτικού μας συστήματος . Όταν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων είναι γεμάτα με εργατοπατέρες και κομματάρχες , όταν το ΚΚΕ κάνει αντιπολίτευση μέσω των συνδικάτων κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να χαϊδέψει τα αυτιά όλων των διαμαρτυρόμενων πολιτών , μην περιμένετε καλύτερες μέρες.

Είναι η τελευταία φορά που μπαίνουμε στην διαδικασία σύγκρισης μεταξύ των πεπραγμένων των δυο κυβερνήσεων . Εμείς είμαστε με την Ελλάδα . Δεν υπάρχει για εμάς η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και η Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας . Το κράτος έχει συνέχεια.

Οι καιροί είναι δύσκολοι . Αν νομίζει το ΚΚΕ ότι οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν πια τα παιχνίδια του , κάνει μεγάλο λάθος . Είναι κρίμα για τους αγώνες του , για το αίμα που έχει χυθεί στο όνομα του ιστορικού αυτού κόμματος...

Ήμαρτον πια !


Κοινοποιήστε το στο Facebook