Ευτυχής συγκυρία που γεννά την ελπίδα

7.10.09

Βλέποντας την αναμνηστική φωτογραφία από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, συμπεραίνει ότι η Ελλάδα έχει την τύχη να βρίσκονται στο τιμόνι της άξιοι άνθρωποι στον δρόμο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο Κάρολος Παπούλιας είναι με διαφορά ο καλύτερος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μαζί με τον επίσης εξαιρετικό Κωστή Στεφανόπουλο. Είναι ένας μεγάλος πολιτικός άνδρας με ήθος και σεβασμό που δεν ξεχνά ποτέ τα προβλήματα του απλού Έλληνα .

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαδέχθηκε τον άνθρωπο που έδιωξε τον κόσμο από την Εκκλησία . Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα , έβαλε τάξη στο χάος που παρέλαβε , υιοθέτησε ένα διαφορετικό προφίλ κι οριοθέτησε τους ρόλους και τις δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος . Ένας πραγματικά μεγάλος Ιεράρχης που είναι έτοιμος να συζητήσει σημαντικά θέματα όπως ο χωρισμός Κράτους-Εκκκλησίας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο "νέος" της παρέας κι ακόμα δεν μπορεί να κριθεί . Έλαβε μια ιδιαίτερα ισχυρή εντολή για ριζικές ρήξεις και τομές . Οι πρώτες του κινήσεις είναι θετικές , μακριά από αγκυλώσεις και συντηρητικές φοβίες . Έχει πολύ δρόμο να τρέξει ακόμα αλλά θα έχει την τύχη να συνεργαστεί με δυο πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους . Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καταφέρει να βρει μια ειλικρινή οδό συνεννόησης με τον Ιερώνυμο .

Η Εκκλησία μπορεί και πλέον θέλει να βοηθήσει . Ας μην ξοδέψουμε ακόμα μια ευκαιρία...


Κοινοποιήστε το στο Facebook