Στην Άμφισσα η δίκη για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

10.11.09

H Παραπολιτική ήταν το πρώτο blog που έσπευσε να προειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ ότι η διεξαγωγή της δίκης του Αλ.Γρηγορόπουλου στη Χαλκίδα θα δημιουργούσε τρομακτικά προβλήματα ασφάλειας σε ολόκληρη την Αττική καθώς χιλιάδες αντιεξουσιαστές θα μετακινούνταν μαζικά προς την Εύβοια χρησιμοποιώντας κάθε μέσο.

Χθες , το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με διαδικασία κανονισμού αρμοδιότητας παρέπεμψε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας στο ΜΟΔ Άμφισσας την εκδίκαση τη υπόθεσης των αστυνομικών Επ. Κορκονέα και Βασ. Σαραλιώτη, που έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για την ανθρωποκτονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια.

Σίγουρα η Άμφισσα είναι μια πιο δυσπρόσιτη πόλη σε σχέση με την Χαλκίδα αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς αλλάζει . Είναι και πάλι δύσκολο για την ΕΛ.ΑΣ να κληθεί να "υπερασπιστεί" μια πόλη που δεν γνωρίζει καλά.

Και μην σπεύσετε να μου απαντήσετε ότι στις Δημοκρατίας δεν υπάρχουν "προγραμματισμένα" επεισόδια . Στη δικιά μας , δυστυχώς υπάρχουν εδώ και χρόνια.

Φοβάμαι ότι η καλύτερη λύση από αυτές που ακούστηκαν ήταν η διεξαγωγή της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ότι φοβήθηκε μια ενδεχόμενη σύμπραξη διαδηλωτών και κρατουμένων .

Παραπολιτικός


Κοινοποιήστε το στο Facebook