Το ρίσκο Χρυσοχοϊδη

10.11.09

Αντιγράφουμε από το tvxs.gr :

To περιορισμό της αστυνομίας στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της φετινής επετείου στις 17 Νοέμβρη, υποσχέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην καθιερωμένη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, οι οποίοι με τη σειρά τους δήλωσαν ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από την πανεπιστημιακή κοινότητα ώστε να μην χρειαστεί αστυνομία.

Η χθεσινή δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα .

Ο Χρυσοχοϊδης φαίνεται ότι θα ικανοποιήσει ένα αίτημα χιλιάδων ανθρώπων που συρρέουν κάθε χρόνο στο Πολυτεχνείο για να αποδώσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους για την Δημοκρατία.

Τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου του 1973 υπήρχαν στους δρόμους μερικές χιλιάδες ασφαλίτες και αστυνομικοί . Ο αριθμός τους όμως ήταν σίγουρα μικρότερος από τους άνδρες των ΜΑΤ που φρουρούν τα τελευταία χρόνια την πορεία και τις σχετικές εκδηλώσεις των φοιτητών.

Ο Χρυσοχοϊδης παίρνει ένα ρίσκο . Λιγότερη αστυνομία στους δρόμους σημαίνει λιγότερες προκλήσεις στους αντιεξουσιαστές για τη διεξαγωγή επεισοδίων . Αρκεί αυτό ;

Σύντομα θα μάθουμε...

Κοινοποιήστε το στο Facebook