Ροζ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί ΝΔ

10.11.09

Μήπως δεν φταίει τελικά μόνο η ηγεσία του Υπουργείου ;

Το εκπληκτικό ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ άγγιζε το κόστος των σταθερών τηλεφώνων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί του κ.Χατζηγάκη, σύμφωνα με την εσωτερική έρευνα που διεξάγεται αυτό το διάστημα σε πολλά υπουργεία. Φαίνεται ότι τα τηλεφωνήματα κατευθύνονταν προς ροζ γραμμές, τηλεπαιχνίδια και τηλεκληρώσεις τουλάχιστον την τελευταία πενταετία.

Τα επίσημα στοιχεία δαπανών σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου, δείχνουν ότι το 2006 το κόστος ήταν 8.578.661 ευρώ και 79.872 ευρώ σε κινητά τηλέφωνα. Το 2007, μετά από προειδοποιητική επιστολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Κώστα Σκιαδά, το κόστος σταθερής τηλεφωνίας μειώνεται σε 5.146.606 ευρώ ενώ της κινητής σε 39.058 ευρώ. Το 2008, το κόστος πηδάει στα 5.929.068 ευρώ για την σταθερή και 82.520 ευρώ για την κινητή αντίστοιχα.

Το 2009, κατά τη διάρκεια των πρώτων 9 μηνών της υπουργίας του κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, ο λογαριασμός φθάνει τα...

...90.000 ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", 29 κινητά τηλέφωνα ήταν χρεωμένα στο υπουργικό γραφείο, 9 στον υφυπουργό κ. Κώστα Κιλτίδη και 14 στον υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο. Επίσης, οι δύο γενικοί γραμματείς και ο ειδικός γραμματέας είχαν στην κατοχή τους ακόμη 14 κινητά.

Γνωστή ήταν η καταχρηστική δράση εντός του υπουργείου στον κ. Κώστα Σκιαδά, γενικό γραμματέα του υπουργείου επί Ν.Δ. Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε το Θέμα, ο κ. Σκιαδάς είχε αποστείλει έγγραφο με το οποίο εφιστούσε την προσοχή των προϊστάμενων στα ροζ τηλέφωνα και προειδοποιoύσε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρονται σε ένα σημείο του εγγράφου τα παρακάτω: «Παρατηρήθηκε ότι χρεώνονται διάφορες συνδέσεις με προσωπικές κλήσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας, επίσης με κλήσεις προς 090, που στο σύνολο τους δεν πρέπει να βαρύνουν την υπηρεσία». Ακόμη αναφέρονται τα εξής: «Εφιστάται η προσοχή των προϊσταμένων στο γεγονός αυτό, για άλλη μια και πάντως για τελευταία φορά, επειδή από την υπηρεσία θα επιβληθούν κυρώσεις κατά παντός υπευθύνου υπηρεσιακού παράγοντα».

Με το προηγούμενο του απερχόμενου υπουργείου, η υπουργός κ. Κ.Μπατζελή και ο υφυπουργός κ. Μ.Καρχιμάκης μαζί με τους συνεργάτες τους, θα έχουν στην κατοχή τους μέχρι πέντε κινητά ενώ οι γενικοί γραμματείς μέχρι δύο.

Πηγή: ΘΕΜΑ του δημοσιογράφου Γιώργου Πετρίδη

Σχόλιο Παραπολιτικής : Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης είναι τεράστιες.

Ας σκεφθούμε όμως και κάτι ακόμα.

Το κομματικό κράτος που παρακολουθούμε εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει μια φατριά δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι όχι μόνο δεν παράγουν έργο αλλά δεν τρέφουν και καμία εκτίμηση στο Δημόσιο που τους τρέφει.

Οι υπάλληλοι αυτοί δεν έχουν κανένα ηθικό ενδοιασμό που να τους αποτρέψει από το να καλέσουν ένα αριθμό υψηλής χρέωσης με έξοδα του Δημοσίου .

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ζητούν υποκριτικά το κεφάλι του Τσουκάτου και του Ρουσόπουλου , μόνο και μόνο για να δείξουν την ευαισθησία τους για τον πλούτο του Δημοσίου.

Αν όμως αύριο οι πολιτικοί σταματήσουν να κλέβουν , η αμηχανία όλων αυτών θα είναι φανερή καθώς θα καταλάβουν ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμούσαν λιγότερη διαφθορά...

Επιθυμούσαν απλά περισσότερες ευκαιρίες να συμμετάσχουν...