Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε...

23.11.09

Ο μήνας του μέλιτος για τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει παρέλθει οριστικά και το νέο υπουργικό σχήμα αρχίζει να αντιμετωπίζει τα πρώτα σοβαρά προβλήματα.

Από την πρώτη ημέρα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου , επισημάναμε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του ΠΑΣΟΚ είναι το παλαιολιθικό ΠΑΣΟΚ του ρουσφετιού και του καθεστωτισμού.

Η "αποστασία Παπουτσή" αποδείχθηκε αρκετή για να καταγραφεί η πρώτη σημαντική παλινωδία της νέας κυβέρνησης.

Τα πράγματα είναι απλά .

Σε επίπεδο αρχών και αντιλήψεων , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε εξετάσεις και τις πέρασε . Έγινε απόλυτα σαφές ότι ο στόχος είναι η επαναφορά της ηθικής στην πολιτική με τρόπο θεσμικό και όχι με ψευτό-προτροπες του στυλ "σεμνά και ταπεινά".

Όλα όμως θα κριθούν στο επίπεδο της αποτελεσματικότητας καθώς η χώρα αυτή έχει χορτάσει από "καλές προθέσεις" . Στον τομέα αυτό , το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα...

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκει απέναντι του τις προεκλογικές δεσμεύσεις του τις οποίες του θυμίζουν τα ίδια τα στελέχη του , ιδίως αυτά που βρέθηκαν εκτός νυμφώνος εξουσίας .

Ας είμαστε όμως ειλικρινείς . Το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε πολλά , πάρα πολλά . Είναι αμφίβολο όμως αν ο κόσμος επέλεξε την αλλαγή κυβέρνησης επειδή πίστεψε σε όλες αυτές τις υποσχέσεις. Καλώς ή κακώς , όλοι γνωρίζουμε ότι...

...η "αξιοπιστία" των ελληνικών κομμάτων δεν είναι και το πιο δυνατό σημείο τους...

Ο κόσμος επέλεξε το ΠΑΣΟΚ , παρά τις συχνά λαϊκίστικες τοποθετήσεις των στελεχών του , για να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη δημοσιονομική και διπλωματική κρίση που αντιμετώπισε ποτέ η χώρα . Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα δίλημμα " προεκλογικές δεσμεύσεις ή νοικοκύρεμα".

Νοικοκύρεμα . Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για μικροπολιτικά παιχνίδια . Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα το κάνουν για το καλό της χώρας , για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς άλλες "περιόδους λιτότητας".

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να προχωρήσει αποφασιστικά . Χρειάζεται ένας εθνικός συναγερμός .

Τα ΜΜΕ έχουν καταλάβει τι "παίζει" στην Ιπποκράτους , γι' αυτό και κινούνται αντιπολιτευτικά στην κυβέρνηση παραμένοντας όμως εντός ΠΑΣΟΚ , την ώρα που το επικοινωνιακό έλλειμμα της κυβέρνησης αυξάνει...

Όχι άλλη αδράνεια . Όχι άλλες παλινωδίες . Σηκώστε τα μανίκια...

Κοινοποιήστε το στο Facebook