Έλληνες οι μετανάστες β' γενιάς...

5.11.09

Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη :

"...Με την τόνωση της συμμετοχής των μεταναστών στην πολιτική ζωή της χώρας, μέσα από τη δυνατότητα απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας κυρίως βεβαίως της λεγόμενης «δεύτερης γενιάς», όπου προτείνουμε την απόκτηση ιθαγένειας με τη γέννηση του νέου ανθρώπου στην επικράτειά μας. Μέσα από τη θεσμοθέτηση και ενός διαλόγου με τις Μεταναστευτικές Οργανώσεις, ενός διαλόγου με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που ασχολούνται εντατικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, αλλά και με τη συμμετοχή των μακροχρόνια διαμενόντων μεταναστών στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι και μία επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης..."

Όλα δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στο παράλογο νομικό καθεστώς που ισχύει σήμερα στην Ελλάδα για την απόκτηση της ιθαγένειας .

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στη νομική μεταρρύθμιση που θα επιτρέπει στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια .

Ένα μέτρο που είναι τόσο αυτονόητο που κανονικά δεν έπρεπε να συγχαρούμε το ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του . Αλλά επειδή στην Ελλάδα το αυτονόητο είναι συχνά δύσκολο να επιτευχθεί , ας πούμε ένα μπράβο κι ας ελπίσουμε ότι η μεταρρύθμιση θα φτάσει μέχρι το τέλος...

Κοινοποιήστε το στο Facebook