Υπαναχώρηση για Ολυμπιακή και ΟΤΕ

5.11.09

Αντιγράφουμε από την Καθημερινή :

Ανακαλώντας τις προεκλογικές θέσεις του κόμματος, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νικ. Σηφουνάκης, εμφανίστηκε αρνητικός σε ενδεχόμενο επανάκτησης ποσοστού της Ολυμπιακής ή του ΟΤΕ. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον 9,84 μάλιστα, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι η κριτική του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά το ζήτημα της Ολυμπιακής επικεντρώθηκε προεκλογικά στον τρόπο πώλησης της εταιρείας, ενώ δήλωσε ότι δεν θα είχε νόημα να κατέχει το Δημόσιο μειοψηφικό πακέτο στον αερομεταφορέα. Οι επιλογές που έχει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι δύο, σύμφωνα με τον κ. Σηφουνάκη.

Η πρώτη αφορά τη διεκδίκηση μειοψηφικού πακέτου. «Πώς όμως να ζητήσει η κυβέρνηση μειοψηφικό πακέτο; Οταν έχεις μειοψηφικό πακέτο είναι σαν να μην έχεις τίποτα», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών. Ως δεύτερη επιλογή ο αρμόδιος υφυπουργός παρέθεσε τη λύση της εξαγοράς της Ολυμπιακής από το κράτος, λύση την οποία φαίνεται ότι απορρίπτει, λέγοντας ότι «εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι θέλουμε να εξαγοράσουμε την Ολυμπιακή. Εμείς είπαμε ότι δεν πρέπει να απαξιωθεί κυρίως γιατί είναι η μόνη εταιρεία που θα μπορούσε να...

...προσφέρει καθολικές υπηρεσίες. Το βλέπουμε και με τους διαγωνισμούς για την κάλυψη των άγονων γραμμών. Ποιο το ενδιαφέρον που υπήρξε και από ποιους υπήρξε», δήλωσε ο κ. Σηφουνάκης, παρά το γεγονός ότι συνολικά επτά εταιρείες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στον διαγωνισμό για την εκτέλεση άγονων δρομολογίων που ακυρώθηκε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Σημειώνεται ότι από την πλευρά της Olympic Air η MIG έχει δηλώσει ότι δεν διαφωνεί σε ενδεχόμενη επαναπόκτηση του πακέτου της εταιρείας από το κράτος, με το ανάλογο φυσικά οικονομικό τίμημα.

Οσον αφορά τον ΟΤΕ, ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε ότι σε περίπτωση που «το Δημόσιο αποφασίσει να επανακτήσει τον ΟΤΕ θα πρέπει να καταβάλει 4 δισ. ευρώ», τα οποία δεν υπάρχουν. Ο κ. Σηφουνάκης μάλιστα επικαλέστηκε την «τραγική οικονομική κατάσταση» για να δικαιολογήσει την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στις προεκλογικές εξαγγελίες, ενώ έκανε λόγο επίσης και για τετελεσμένα που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σχόλιο Παραπολιτικής : Έστω κι αργά , στο ΠΑΣΟΚ κατάλαβαν ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης , το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να τους νοιάζει είναι η επανακρατικοποίηση εταιριών όπως η Ολυμπιακή και ο ΟΤΕ . Το θέμα κλείνει προσωρινά και δύσκολα θα ανοίξει πάλι .

Δεν μπορούμε όμως να μην τονίσουμε κάτι . Το ΠΑΣΟΚ έχει την ευκαιρία σαν κυβέρνηση να μελετήσει και να αποφύγει τα κυβερνητικά λάθη της Νέας Δημοκρατίας . Το ίδιο οφείλει όμως να κάνει και η Νέα Δημοκρατία αποφεύγοντας τις διάφορες αντιπολιτευτικές υστερίες που δεν απέφυγε το ΠΑΣΟΚ...

Κοινοποιήστε το στο Facebook