Αποκατάσταση του ονόματος του κ.Κωνσταντίνου Σεραφειμίδη

9.11.09

Αθήνα , 9 Νοεμβρίου 2009

Σήμερα το μεσημέρι επικοινώνησε μαζί μας μέσω e-mail ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Σεραφειμίδης του Στεφάνου διαμαρτυρόμενος για μια ανάρτηση της Παραπολιτικής στις 21 Οκτωβρίου του 2008 , δηλαδή 13 μήνες πριν.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν ήταν της Παραπολιτικής αλλά μια απλή αναδημοσίευση από ένα άλλο blog . O δημοσιογράφος θεωρεί ότι τα όσα γράφονται τον θίγουν και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη εναντίον της πρώτης πηγής της συγκεκριμένης ανάρτησης.

Το δικό μας λάθος είναι ότι αναδημοσιεύσαμε κάτι χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να το επιβεβαιώσουμε . Δυστυχώς , καμιά φορά αυτό συμβαίνει .

Ζητάμε λοιπόν δημοσίως ΣΥΓΝΩΜΗ από τον κ.Σεραφειμίδη καθώς αναδημοσιεύσαμε κάτι που ο ίδιος κρίνει ότι τον θίγει , ακόμα κι αν αυτό έγινε από λάθος και χωρίς καμία σκοπιμότητα.

Αν και τo νομικό καθεστώς που καλύπτει τα blogs δεν είναι ιδιαίτερα σαφές , με αυτή μας την ανάρτηση ακολουθούμε πιστά το πνεύμα της 5ης παραγράφου του άθρου 14 του Συντάγματος:

# 5. Καθένας ο οποίος θίγεται από ανακριβές δημοσίευμα ή εκπομπή έχει δικαίωμα απάντησης, το δε μέσο ενημέρωσης έχει αντιστοίχως υποχρέωση πλήρους και άμεσης επανόρθωσης.
Καθένας ο οποίος θίγεται από υβριστικό ή δυσφημιστικό δημοσίευμα ή εκπομπή έχει, επίσης, δικαίωμα απάντησης, το δε μέσο ενημέρωσης έχει αντιστοίχως υποχρέωση άμεσης δημοσίευσης ή μετάδοσης της απάντησης.
Νόμος ορίζει τον τρόπο με τον οποίο ασκείται το δικαίωμα απάντησης και διασφαλίζεται η πλήρης και άμεση επανόρθωση ή η δημοσίευση και μετάδοση της απάντησης.

Η ανάρτηση αυτή έχει φυσικά διαγραφεί από την Παραπολιτική με στόχο την προστασία του ονόματος του κ.Σεραφειμίδη από επόμενους επισκέπτες.

Με σεβασμό στη προσωπικότητα κάθε πολίτη ,

Η ομάδα της Παραπολιτικής

Κοινοποιήστε το στο Facebook