Αρχηγός ουραγός

12.11.09

mediasoup.gr

Του Δημήτρη Σωτάκη

Πιο θλιβερά δε θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα στη Νέα Δημοκρατία. Εξ’ ορισμού, οι τρεις «φιναλίστ» για την προεδρία του κόμματος, είναι στην καλύτερη περίπτωση χαμένη υπόθεση για την μελλοντική πορεία του χώρου τους.

Η αυτοκαταστροφή, τελικά, είναι σήμα κατατεθέν των Ελλήνων…πώς περιμένουν δηλαδή να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει- θα το δούμε κι αυτό στο άμεσο μέλλον-για την ώρα καταφέρει να δημιουργήσει ένα αισιόδοξο κλίμα ή τέλος πάντων να σκορπίσει μια ατμόσφαιρα ελπίδας στους πολίτες;

Η υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά είναι σχεδόν αδιανόητη. Από πού ξεφύτρωσε ο Σαμαράς; Οι περισσότεροι δεν θυμούνταν πλέον την...

...ύπαρξή του. Ένα πρόσωπο ισχνής ταυτότητας, άνευρο, περίπου αδρανές επικοινωνιακά, καθόλου συμπαθές φυσιογνωμικά, από το πουθενά διεκδικεί έναν θρόνο. Ποια και πόση είναι η επιρροή που εν δυνάμει μπορεί να ασκήσει αυτό το πρόσωπο στους-έστω ανώριμους πολιτικά-έλληνες;

Αν εκλεγεί ο Σαμαράς, κατά τη γνώμη μου, η Νέα Δημοκρατία θα εξαφανιστεί απ’ τον χάρτη. Όπως τόνισε και ο συμπολεμιστής Χειμωνάς, το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Σαμαρά ήταν πως έπεισε τον κόσμο ότι υπάρχει.

Για την περίπτωση Ψωμιάδη, τι να πει κανείς…η γραφικότητα, η αστειότητα και η πατρίς, θρησκεία, οικογένεια στο προσκήνιο. Η ύπαρξη του εν λόγω κυρίου στο πολιτικό σκηνικό αποδεικνύει τη σήψη και την γελοιότητα του ελληνικού πολιτικού status. Κανένα περαιτέρω σχόλιο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, είναι επίσης μια «βαρετή» λύση. Η συνέχεια της γνωστής βασιλευόμενης δημοκρατίας. Τα ίδια και τα ίδια. Ανακυκλούμενες οικογενειακές αρχηγίες, η σήψη στο μεγαλείο της.

Κατά την κρίση μου, για να σωθεί αυτό το κόμμα-πράγμα καθόλου απαραίτητο-χρειάζεται να εμπιστευτεί μερικές νέες φάτσες, οι οποίες θα απομακρυνθούν, έστω και ως πρόθεση, από την πατροπαράδοτη συντηρητική ουρά της ΕΡΕ, που θα επιδιώξουν να απαγκιστρώσουν το κόμμα από την σκοτεινιά του παρελθόντος και της, κατά πως φαίνεται, βέβαιης παρακμής.


Κοινοποιήστε το στο Facebook