Να αποδωθεί άμεσα δικαιοσύνη

18.11.09

www.tvpatrida.gr

Με την ελπίδα να αποδωθεί άμεσα δικαιοσύνη, εκδικάζεται αύριο στις εννέα το πρωί στο πρωτοδικείο της Χίου και ύστερα από 3,5 χρόνια και δύο αναβολές, η υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού της δημοσιογράφου της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και ανταποκρίτριας του MEGA, Αγγελικής Χατζηδημητρίου, από φύλακα ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, το πρωινό της 8ης Απριλίου 2006, στο χώρο του ΑΣΠ της ΔΕΗ ενώ πραγματοποιούσε σχετικό ρεπορτάζ.

Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλαν στα ΜΜΕ, το σωματείο εργαζομένων στα ΜΜΕ Χίου, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων καθώς και η ΑΔΕΔΥ.

Το σωματείο εργαζομένων καλεί...

....τους συναδέλφους, να δώσουν το παρόν σε συγκέντρωση- συμπαράσταση στο θύμα της άνανδρης επίθεσης αύριο το πρωί στις 09:00 έξω από τα δικαστήρια.

ΕΣΗΕΠΕΗΝ: "ΑΝΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ",

"ΛΑΘΟΣ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΙΟΥ"

Η ΕΣΗΕΠΗΝ από την πλευρά της, σε σχετικό δελτίο τύπου, αναφέρει:

" Ύστερα από δυο αναβολές, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου εκδικάζεται στη Χίο η δίκη του υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που προπηλάκισε και τραυμάτισε βαριά τη συνάδελφο, μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Αγγελική Χατζηδημητρίου, σύζυγο του συναδέλφου Θοδωρή Πυλιώτη.
Ως μάρτυρας στο δικαστήριο θα παραστεί ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής.
To περιστατικό συνέβη στις 8 Απριλίου 2006, στον περίβολο εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο.

Η λάθος εκτίμηση των γιατρών, στην αρχική φάση, και εν συνεχεία η καθυστέρηση στην αεροδιακομιδή της Αγγελικής σε Νοσοκομείο της Αθήνας επέτειναν την κατάσταση της υγείας της.

Αποτέλεσμα είναι επί 44 μήνες η συνάδελφος να είναι καθηλωμένη, τετραπληγική, φέρει τραχειοστομία και σιτίζεται με γαστρονόμιο. Ωστόσο, έχει πλήρη διαύγεια, στοιχείο που πολλαπλασιάζει τις ελπίδες αποκατάστασης της υγείας της.


Η Αγγελική Χατζηδημητρίου εξακολουθεί να παραμένει, εδώ και τρεις μήνες, στο Κέντρο Αποκατάστασης του Bad Aibling, στο Μόναχο της Γερμανίας.

Εδώ και 44 μήνες η συνάδελφος δίνει τον δικό της γενναίο αγώνα, έχοντας τη συμπαράσταση σύσσωμου του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας. Το πρωτοφανές επεισόδιο της Χίου, ο βαρύς τραυματισμός της συναδέλφου εν ώρα άσκησης των καθηκόντων της, αλλά και το γεγονός ότι οι υπαίτιοι ακόμα δεν έχουν λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, εξακολουθούν να προκαλούν σε όλους μας αποτροπιασμό.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ δεν θα σταματήσει, έως τέλους, να μάχεται για την απόδοση Δικαιοσύνης και για την τιμωρία των υπαιτίων, τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος της συναδέλφου".

Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Χίου, αναφέρει:

" Τέσσερα χρόνια μετά τον τραυματισμό της Αγγελικής Χατζηδημητρίου που την οδήγησε στην τετραπληγία, η Εκτελεστική Γραμματεία Ν.Τ. Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για μια ακόμα φορά εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της τόσο στην ίδια όσο και στην οικογένειά της, οι οποίοι δοκιμάζονται πάλι στα δικαστήρια της Χίου για τη δικαίωσή τους.

Απέναντι στον άδικο και βαρύ τραυματισμό της εργαζόμενης δημοσιογράφου Αγγελικής, που την οδήγησε στην αναπηρική καρέκλα και δημιούργησε οξύτατα κοινωνικά, οικογενειακά και σοβαρά προβλήματα υγείας, η απαίτηση όλων είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και με την παρουσία τους την Πέμπτη το πρωί, 19 Νοέμβρη στο δικαστήριο της Χίου".

Σημαντικό πάντως είναι να αναφερθεί ότι, η εκδίκαση της υπόθεσης είναι το πρώτο πράγμα που επίγει καθώς, σε περίπτωση αναβολής, θα παραγραφεί η υπόθεση.

Κοινοποιήστε το στο Facebook