Η πιο σωστή κουβέντα

4.12.09

Μία τελευταία κουβέντα: Σε λίγες μέρες θα ψηφίσουμε στην Ολομέλεια της Βουλής τον Προϋπολογισμό. Κι εκεί πάλι θα γίνει κουβέντα περί αναδιανομής. Έχουμε, όμως, ένα μεγάλο έλλειμμα και σε αυτή τη συζήτηση. Όσοι είδαν προσεκτικά τις χθεσινές δηλώσεις στις Βρυξέλλες, μετά το ECOFIN και το EUROGROUP, διαπίστωσαν δύο πράγματα:

Πρώτον, ο Προϋπολογισμός που ακόμη η Ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής δεν έχει συζητήσει, βρίσκεται ήδη στον αέρα καθώς ο κ. Αλμούνια μας προϊδέασε για συμπληρωματικό Προϋπολογισμό εντός του 2010.
Δεύτερη παρατήρηση: Όσοι ανακουφίστηκαν από τις χθεσινές δηλώσεις στις Βρυξέλλες, λυπάμαι να τους πω ότι αυτές οι δηλώσεις δεν ήταν δωρεάν. Δυστυχώς, συνοδεύονται από δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση.
Έρχονται, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σκληρά μέτρα και για την εισοδηματική πολιτική και για το φορολογικό και για το ασφαλιστικό και για τους κοινωνικά ασθενέστερους, όχι για τους έχοντες και κατέχοντες, όχι για τους αέναους φοροδιαφεύγοντες, μέτρα που μακάρι να διαψευστώ, αλλά θα μοιάζουν πιο πολύ με το πρόγραμμα το προεκλογικό της Νέας Δημοκρατίας, παρά με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Έχει δίκιο ο Παπαδημούλης . Κάνει βέβαια την απαραίτητη λαϊκίστικη προσθήκη στο τέλος με τη σύγκριση των δυο κομμάτων αλλά με δυο κουβέντες τα είπε όλα...

Οι δηλώσεις στήριξης δεν ήταν δωρεάν

Υ.Γ Άραγε μπορεί να μιλήσει τόσο απλά και κατανοητά ο ( νεότερος ) Τσίπρας ;

Κοινοποιήστε το στο Facebook