Κάποιοι ξεχωρίζουν...

4.12.09

Ομολογώ ότι τον Νίκο Λέγκα δεν τον γνώριζα ιδιαίτερα . Γνώριζα απλά ότι από το 2007 ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στην 2η κυβέρνηση Καραμανλή. Δεν μπορώ να γνωρίζω λοιπόν αν ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν.

Χθες , στη Βουλή όμως ήταν πάρα πολύ σωστός :

Μη βάζετε, κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, βούτυρο στο ψωμί των κερδοσκόπων. Απέναντί σας δεν έχετε τη Νέα Δημοκρατία, απέναντι σας έχετε μία παγκόσμια πρωτόγνωρη κρίση και τη διαχείρισή της. Για να την ξεπεράσουμε και για να βγούμε κατά το δυνατόν αλώβητοι, μετατρέποντας την από κρίση σε ευκαιρία, δεν μπορεί άλλα να λέτε εδώ και άλλα να λέτε στις Βρυξέλλες, δεν μπορεί άλλα να λέτε και άλλα να κάνετε.
Έρχομαι και κλείνω με αυτό, κύριε Πρόεδρε, στο κρίσιμο κεφάλαιο που αφορά την έπαρση που δηλώθηκε εδώ στη Βουλή για την ορθή ρύθμιση που φέρατε, για το μέγεθός της ορθότητας αυτής της ρύθμισης, που βεβαίως τη χρεώνετε, όπως νομίζετε, στην πλάτη άλλων.
Γιατί πώς αλλιώς θα χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι...

...με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ξεφορτώνετε δαπάνες στο 2009 και μεταθέτετε έσοδα στο 2010; Είναι ένα νομοσχέδιο που θεωρεί το 2009 ως «νεκρό» δημοσιονομικό χρόνο με προφανή βεβαίως σκοπό να επιβαρύνεται το έλλειμμα του 2009.
Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα, κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τα προβλήματα μ’ αυτές τις μεθόδους απλά «κουκουλώνονται». Μη μου πείτε ότι και γι’ αυτό φταίει η Νέα Δημοκρατία. Μην αρχίσουμε τον ίδιο φαύλο κύκλο. Ας κοιτάξουμε μπροστά, ας κοιτάξουμε ψηλά, όχι πίσω και χαμηλά. Αυτός είναι ο μόνος σωστός δρόμος, ο δρόμος που αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, ο δρόμος που χαράσσεται μακριά από λαϊκισμούς απέναντι σε πολιτικές που λόγω έλλειψης ουσίας και αποτελέσματος εξαντλούν τη δυναμική τους στην εικόνα και την επικοινωνία, γι’ αυτό και απαιτείται περίσσευμα ευθύνης και βεβαίως πράξεων.

Ο Λέγκας έχει δίκιο . Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον κυβέρνηση κι όχι Αντιπολίτευση . Η πρώτη προτεραιότητα είναι η επίλυση των προβλημάτων και όχι η στοχοποίηση των ενόχων.

Δεν έχουμε χρόνο για λαϊκά δικαστήρια . Εξάλλου , η 4η Οκτωβρίου καταδίκασε πολλούς και για πολλά . Ο Λέγκας έχει δίκιο και για το έλλειμμα του 2009 . Πράγματι το ΠΑΣΟΚ μετέφερε κάποια έσοδα για το 2010 .

Αυτό ίσως βέβαια να αποδειχθεί έξυπνη κίνηση καθώς με το να παρουσιάσεις ένα τραγικό 2009 , η Ε.Ε θα μείνει πιο εύκολα ικανοποιημένη από ένα οριακά καλύτερο 2010 . Καμιά φορά , το παιχνίδι της Οικονομίας παίζεται κι έτσι...

Η σημαντικότερη όμως φράση του Λέγκα είναι η εξής : Απέναντί σας δεν έχετε τη Νέα Δημοκρατία...

Όπως και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει απέναντι της το ΠΑΣΟΚ αλλά την οικονομική κρίση.

Η ανάρτηση αυτή αφιερώνεται στον Κώστα Μαρκόπουλο . Που θεωρεί ότι πρέπει να αντιμετωπίσει πρώτα το ΠΑΣΟΚ εδώ .

Κοινοποιήστε το στο Facebook