Δεξιά στροφή εις βάρος της κοινωνίας

12.1.10

Ο Γιάννης Ραγκούσης παρουσίασε πριν λίγες μέρες το σχέδιο της κυβέρνησης για την επίλυση του φλέγοντος θέματος της παροχής της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας .

Το νομοσχέδιο αυτό συνάντησε όπως ήταν φυσικό τις αντιδράσεις των γνωστών ακροδεξιών κύκλων οι οποίοι απορρίπτουν κάθε πρόταση νόμου που διαφοροποιεί το σημερινό καθεστώς.

Το κακό είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς συντάσσεται πλέον κι αυτός πίσω από αυτή τη γραμμή αγνοώντας την ανάγκη επίλυσης ενός σημαντικού προβλήματος για την ελληνική κοινωνία.

Είτε το θέλουν ορισμένοι είτε όχι , ένα παιδί που μεγαλώνει στην Ελλάδα και λαμβάνει την Ελληνική Παιδεία , έχει κάθε δικαίωμα να λάβει την ελληνική ιθαγένεια και να συμμετάσχει επί ίσοις όροις στα κοινά.

Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών που...

...μιλούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την Ελληνική Γλώσσα , δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την πατρίδα των γονιών τους και είναι αδύνατον πολλές φορές να καταλάβεις ότι δεν διαθέτουν ελληνικές ρίζες.

Προσωπικά , είμαι περήφανος για όλα αυτά τα παιδιά . Είμαι περήφανος που αγαπούν την χώρα μας , τη γλώσσα μας και γίνονται κοινωνοί του πολιτισμού μας .

Είναι περήφανος που αυτή η χώρα εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να κερδίζει φίλους , να κερδίζει ανθρώπους που θέλουν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της.

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τα παιδιά των μεταναστών . Κινδυνεύει από τα κολλημένα μυαλά .

Παραπολιτικός


Κοινοποιήστε το στο Facebook