Κάθε ψήφος κι αποκωδικοποιητής

21.1.10

Μόνο ως αστείο μπορεί να εκλάβει κανείς την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ψηφιακή τηλεόραση, αφού ούτως ή άλλως δεν βγάζει νόημα.

Αφού αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας να μεταβεί στην ψηφιακή εποχή, στο τέλος ζητούν να συνεχιστεί η αναλογική μετάδοση ώστε να μην αναγκαστούν οι τηλεθεατές να αγοράσουν αποκωδικοποιητές!

Επιπλέον, κατηγορεί τα ιδιωτικά κανάλια, ότι παρότι προσπορίζονται τα έσοδα από τις διαφημίσεις μετακυλούν το κόστος του αποκωδικοποιητή στους τηλεθεατές, ενώ προφανώς -βάσει της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ- τα ιδιωτικά κανάλια θα έπρεπε να χαρίσουν στους Έλληνες από μια lcd τηλεόραση ή έναν αποκωδικοποιητή….

Απορώ πως και αποδέχονται την ευρωπαϊκή νομοθεσία αφού ως γνωστόν, οι μισές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουν καν να είμαστε στην Ε.Ε. Διαβάστε ολόκληρη των ερώτηση των βουλευτών Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Δημήτρη Παπαδημούλη και Γρηγόρη Ψαριανού προς τους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Πολιτισμού και Τουρισμού και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας:

“Η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια έχει δεσμευτεί βάσει Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων έως το τέλος του 2012. H απόφαση, ωστόσο, για μετάβαση στο ψηφιακό σήμα γίνεται με τη μεταφορά του κόστους στους πολίτες, καθώς πλέον για τη λήψη σήματος καθίσταται απαραίτητο να προμηθευτούν συγκεκριμένους αποκωδικοποιητές, των οποίων το κόστος ανέρχεται στα 50-60 ευρώ (απαιτείται ένας για κάθε συσκευή τηλεόρασης), ή τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG4.

Μολονότι οι συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, πρέπει να ληφθούν υπόψη δύο καίρια ζητήματα: αφενός ότι για τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, οι πολίτες χρεώνονται έμμεσα μέσω των διαφημίσεων, οι οποίες αυξάνουν το τελικό κόστος των καταναλωτικών προϊόντων∙ αφετέρου ότι είναι σημαντικό να κατοχυρώνεται η πρόσβαση των πολιτών στην πλουραλιστική ενημέρωση.

Επειδή, λοιπόν, η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα δεν είναι δίκαιο να γίνεται με μεταφορά του κόστους στους τηλεθεατές, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης,

ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

- Προτίθενται να πάρουν μέτρα ώστε τα κανάλια της δημόσιας και της ιδιωτικής τηλεόρασης να εκπέμπουν τόσο σε ψηφιακό όσο και σε αναλογικό σήμα, προκειμένου όλοι εξίσου να έχουν πρόσβαση στην κάλυψη χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις;


Κοινοποιήστε το στο Facebook