Η είδηση της χρονιάς που πέρασε στα ψιλά

21.1.10

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf είναι σαφές :

Το βαθύ κράτος των στρατηγών της γειτονικής Τουρκίας ήταν έτοιμο να βάλει φωτιά στο Αιγαίο , μόνο και μόνο για να ρίξει την κυβέρνηση Ερντογάν.

Οι στρατηγοί θα έδιναν εντολή κατάρριψης ενός τουρκικού αεροπλάνου με στόχο να φανεί σαν να δέχθηκε επίθεση από κάποιο ελληνικό μαχητικό . Αυτό έδειχνε στην τουρκική κοινωνία την αδυναμία του Ερντογάν να προστατέψει τη χώρα από τους "εχθρούς" και η επιρροή του στρατηγών θα γινόταν ακόμα μεγαλύτερη.

Η είδηση επιβεβαιώνεται πλέον και από το Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας το οποίο δηλώνει ότι ήταν ενήμερο για τα σχέδια των στρατηγών.

Τα ελληνικά ΜΜΕ φαίνεται όμως να μην συγκινούνται ιδιαίτερα και προτιμούν να ασχολούνται με τις εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις των αγροτών που "πουλάνε" πιο πολύ.

Αν θέλουμε πάντως να σταθούμε στην ουσία της είδησης , επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι όσο στην Τουρκία υπάρχουν δυο κυβερνήσεις , μια επίσημη και μια σκιώδης , η Ελλάδα θα πρέπει να τηρεί μια ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση σε κάθε διαπραγμάτευση

Η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να αξιολογείται σαν ένας αξιόπιστος εταίρος καθώς πάντα στο εσωτερικό της θα υπάρχουν δυνατές φωνές που ονειρεύονται ένα Αιγαίο στις φλόγες του πολέμου...

Κοινοποιήστε το στο Facebook