Tα "λαθρομεταναστάκια" που ενόχλησαν τον Κομιστή

18.1.10

Άφησα για το τέλος της ημέρας ένα θέμα που με προβλημάτισε πολύ και νομίζω ότι αξίζει να το δούμε λίγο πιο προσεκτικά.

Διαβάζοντας το χθεσινό άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη στην τελευταία σελίδα του Πρώτου Θέματος ενοχλήθηκα όχι τόσο από τις απόψεις που διατύπωσε ο γνωστός δημοσιογράφος, όσο από την ελαφρότητα με την οποία έθιξε κοινωνικά ευαίσθητα θέματα όπως το μεταναστευτικό.

Επειδή φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν θα διαβάσατε το συγκεκριμένο , σας ενημερώνω απλά ότι ήταν ένα άρθρο με διάφορα μπακαλίστικες θεωρίες που είχαν ως κοινή συνισταμένη την ανάγκη να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία "γιατί αυτό είναι κοινωνικά δίκαιο" κτλ...

Το άρθρο του Αναστασιάδη όμως δεν έμεινε μόνο στις θεωρίες αλλά προχώρησε και σε "πράξεις" , χαρίζοντας μας ένα μοναδικό υστερόγραφο :

Ο Θέμος όμως δεν είναι κακόψυχος καθώς ολοκληρώνει τη σκέψη του με μια γενναιόδωρη παραδοχή :

Δεν διαφωνώ καθόλου ότι τα λαθρομεταναστάκια Β’ και Γ’ γενιάς πρέπει να έχουν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα ΑΠΑΞ και διασφαλίσεις ότι δεν θα μας έρχονται κι άλλα κάθε μέρα. Προς Θεού, άνθρωποι είμαστε.

Άνθρωποι είμαστε ! Μόνο εμείς όμως...

Οι υπόλοιποι είναι "λαθρομεταναστάκια" στα οποία εμείς οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα κάνουμε χάρη και θα τα βάλουμε ίσα κι όμοια...

Το κακό είναι ότι με τον Θέμο Αναστασιάδη συμφωνούν πολλοί . Πάρα πολλοί .

Όλοι βλέπουν ότι για την ανεργία φταίνε οι κακοί ξένοι . Κανείς δεν βλέπει ότι...

...είμαστε μια χώρα που παράγει μονάχα επιστήμονες οι οποίοι μάλιστα απαιτούν να αξιοποιηθούν σε εργασιακές θέσεις που ταιριάζουν απόλυτα σε αυτό που σπούδασαν.

Όλοι μιλούν για τις οικοδομές που γέμισαν με μετανάστες . Κανείς δεν βλέπει ότι τα δικά μας παιδιά δεν θέλουν να λερώσουν τα ακριβοπληρωμένα jeans τους με οικοδομικά υλικά. Προτιμούν να κλαίγονται στις καφετέριες για την καταραμένη γενιά των 700 ευρώ.

Όλοι βλέπουν κακούς μετανάστες που ληστεύουν σπίτια , σκοτώνουν γεράκους και λεηλατούν περιουσίες . Κανείς δεν κάθεται να σκεφτεί γιατί συμβαίνουν αυτά . Δεν ρωτούν καν τον μετανάστη υπάλληλο που έχουν προσλάβει στο μαγαζί τους με ένα κομμάτι ψωμί του οποίου και δεν πληρώνουν το ΙΚΑ....

Όλοι καμαρώνουν για την "Ελληνική Φιλοξενία" , κάνουν τον σταυρό τους , πηγαίνουν στην Εκκλησία , καμαρώνουν για τους Έλληνες της Διασποράς και προτείνουν στα παιδιά τους να μην κάνουν παρέα με τα "αλβανάκια"...

Μερικοί από αυτούς πανηγυρίζουν και με τα γκολ του Σισέ και του Γκαλέτι . Δεν έχουν ποτέ σκεφτεί όμως ότι κι αυτοί είναι κατά κάποιον τρόπο μετανάστες....Ας μην δώσουμε λοιπόν την Ελληνική Ιθαγένεια σε κανέναν . Ας μείνουμε ένα κομπλεξικό Κάστρο μακριά από τους "βαρβάρους" που θέλουν να μας πάρουν την χώρα .

Ας μην μολυνθεί το Έθνος .

Δεν θέλω να γράψω άλλα γιατί φοβάμαι ότι έγινα αρκετά Ανθέλληνας για σήμερα .

Αντί επιλόγου , θέλω απλά να σας θυμίσω ότι η κακή συμπεριφορά των "φιλοξενούμενων" δεν οφείλεται πάντα στον προβληματικό τους χαρακτήρα αλλά και στην προβληματική παρουσία-απουσία των "νοικοκύρηδων"...

Κοινοποιήστε το στο Facebook