Ένα μήνυμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα

10.2.10

Της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Στο σημερινό υπερβολικά αλληλοεξαρτώμενο κόσμο , τα άτομα και τα έθνη δεν μπορούν πια μόνο να λύσουν πολλά από τα προβλήματα τους.

Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο . Επομένως πρέπει να αναπτύξουμε μια αίσθηση παγκόσμιας ευθύνης . Είναι ατομική και συλλογική ευθύνη μας να προστατεύσουμε και να θρέψουμε την ανθρώπινη ύπαρξη , ή πλανητική οικογένεια μας , να υποστηρίξουμε τα ασθενή μέλη της , να διατηρήσουμε και να φροντίσουμε το περιβάλλον στο οποίοι όλοι ζούμε.

Η Γη, μαζί με όλα τα όντα , είμαστε ενωμένοι σαν ένας γερός οργανισμός. Να έχουμε την επίγνωση ότι εξαρτιόμαστε αμοιβαία από το καθετί και τον καθένα.

Ακόμα και η παραμικρή και πιο ασήμαντη δράση, λέξη, σκέψη μας, έχει πραγματικές συνέπειες σε ολόκληρο τον πλανήτη και το σύμπαν.

Βιώνουμε κρίση με συνολικό χαρακτήρα στην οικολογία , στη νέα οικονομία. Χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες από τη πλευρά των ανθρώπων με ευθύνη και αποφασιστικότητα.

Σεβασμός και αγάπη , θα μας βοηθήσουν να έχουμε το καλό για τα θεμέλια του σπιτιού μας, τη σοφία για περίφραξη και την αλήθεια για φωστήρα. Έτσι, ίσως φυλάξουμε τις πνευματικές δυνάμεις μας, ίσως φυλάξουμε τη φωτεινότητα του νου μας, ίσως φυλάξουμε την καλοσύνη στην καρδιά μας.

Μαθαίνουμε ότι η σκέψη σχηματίζει τον...

...κόσμο στον οποίο ζούμε. Για να καλυτερεύσει η ζωή μας, πρέπει πρώτα να καλυτερεύσουμε τη σκέψη μας.

Κάθε πράξη μπορεί ν καθορισθεί σαν καλή ή κακή, μόνο από ένα καθαρό δείκτη : αν αυξήσει την ποσότητα της αγάπης στον κόσμο - είναι καλή. Αν όμως χωρίζει τους ανθρώπους και δημιουργεί εμπάθειες μεταξύ τους είναι κακή.

Το κείμενο της Κωνσταντίνας Κούνεβα διαβάστηκε στην εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με θέμα "Έλληνας γεννιέσαι και γίνεσαι" που έλαβε χώρα την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στην Παλιά Βουλή.


Κοινοποιήστε το στο Facebook