Σωστή δήλωση , μισή αλήθεια

16.2.10

" Η Ελλάδα οφείλει να γνωρίζει ότι οι φορολογούμενοι του Βελγίου , της Γερμανίας , της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου δεν είναι έτοιμοι να διορθώσουν τα λάθη της ελληνικής οικονομικής πολιτικής " δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker.

Μια δήλωση που στην ουσία της είναι σωστή , αν και περιγράφει μονάχα ένα μέρος της αλήθειας.

Η Ελλάδα δεν ζητάει αυτή τη στιγμή από την Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματική ενίσχυση . Δεν ζητάει να εξαιρεθεί από την ικανοποίηση των χρηματικών οφειλών της.

Ζητάει απλά να αντιμετωπιστεί σαν ισότιμο μέλος της Ένωσης και κυρίως της Ευρωζώνης . Ζητάει να προστατευθεί όπως κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων.

Αυτό όμως που ζητάει είναι χρόνο και κανείς δεν μπορεί να της το αρνηθεί . Μέχρι την 4η Οκτωβρίου η Ένωση παρέμενε σιωπηλή στις αλχημείες της ελληνικής κυβέρνησης. Αντίθετα, τους τελευταίους 4μήνες πολιορκεί καθημερινά την κυβέρνηση Παπανδρέου να λάβει άμεσα μέτρα.

Αν λοιπόν ο Γιούνκερ θέλει να αποφύγει την πληρωμή των χρεών της Ελλάδας από τρίτους φορολογούμενος , καλό θα ήταν να επιδείξει την ανάλογη υπομονή. Οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τη χρυσή σιωπή του Μπαρόζο και των συν αυτώ τα τελευταία 5,5 χρόνια.

Όποιος δεν έχει υπομονή πάντως , καλό θα ήταν να σκεφθεί ότι το επόμενο βήμα είναι να διαβάζει στους αγαπημένους του Financial Τimes την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ...

Κοινοποιήστε το στο Facebook