Στον ανακριτή ο 18χρονος που έφερε στην Αθήνα το FBI

9.6.11

Κλιμάκιο του FBI από την Ουάσινγκτον αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας στην Αθήνα προκειμένου να... ανακρίνει τον 18χρονο χάκερ που έχει εισβάλλει σε ιστοσελίδες αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο νεαρός οδηγείται σήμερα, Πέμπτη, στον ανακριτή, ενώ στην Ασφάλεια ζήτησε υπολογιστή με σύνδεση στο Ίντερνετ για να παρακολουθήσει την πορεία των μετοχών του!

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο χάκερ από τον Άγιο Δημήτριο που έχει αναστατώσει το FBI, την Ιντερπόλ και για τρεισήμισι χρόνια αποτελούσε τον νούμερο ένα καταζητούμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα περάσει εντός της ημέρας το κατώφλι της 24ης τακτικής ανακρίτριας για να μάθει το κατηγορητήριο που τον βαρύνει.

Με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μάλιστα, αναμένεται και το...


...κατηγορητήριο του FBI εις βάρος του. Από τον Φεβρουάριο του 2009 όταν εισέβαλε στην επίσημη σελίδα του FBI και στην συνέχεια της NSA βρέθηκε πολύ ψηλά στη λίστα των καταζητούμενων χάκερ για τις αμερικανικές αρχές.

«Έκανα τις επιθέσεις για να κερδίσω τον σεβασµό των υπολοίπων χάκερ αλλά και γιατί τέτοιου είδους επιθέσεις µε εκφράζουν και ιδεολογικά. ∆εν είναι άλλωστε λίγο πράγµα να σε κυνηγάει το FBI και η Ιντερπόλ», είπε ο νεαρός χάκερ. «Είδα τελικά πως δεν ήταν κάτι δύσκολο. Επίσης ήταν και ένας εύκολος τρόπος να βγάλω χρήµατα για εµένα και τη µητέρα µου», είπε σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές.