Φλερτάροντας με τον σκοταδισμό

20.6.11


 Απόσπασμα από το χθεσινό παραλήρημα Σαμαρά στη Βουλή:

Πώς ακριβώς θα σταθεροποιήσετε την οικονομία όταν η κοινωνία αποσταθεροποιείται συνεχώς από μεταναστευτικά κύματα που προσελκύει ο νόμος που ψηφίσατε πέρυσι για την ιθαγένεια; Τι άλλο θέλετε να γίνει ακόμα στη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή, για να καταλάβετε ότι αυτός ο νόμος πρέπει αμέσως να αλλάξει; Διότι κι αυτές οι εξελίξεις –και μην κάνετε λάθος- έχουν γίνει πια αναπόσπαστο μέρος, ως πρόβλημα, για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Μόνο που αυτός ο νόμος περί ιθαγένειας δεν είναι από εκείνα που θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτείτε με την τρόικα, αλλά με τον εαυτό σας.
Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εσάς έχετε μετανιώσει που ψηφίσατε πέρυσι το νόμο. Να δούμε αν θα πάρετε πίσω αυτό το νόμο. Μη σας νοιάζει, όμως. Αν δεν πάρετε πίσω το νόμο –θα το λέω και θα το ξαναλέω- σύντομα θα το κάνουμε εμείς!

Σχόλιο Παραπολιτικής: Όπως έχει πει κι ο Πανούσης, "ακροδεξιός γεννιέσαι" κι αυτό δεν αλλάζει. Ο Σαμαράς προσπαθεί μάταια να...



...συνδέσει την οικονομία με το νόμο για την ιθαγένεια. Το αστείο είναι ότι αυτός ο νόμος αποδείχθηκε τόσο δύσκολα εφαρμόσιμος που ελάχιστοι έχουν λάβει ιθαγένεια.

Σημασία έχουν όμως μόνο οι εντυπώσεις και κυρίως η ιδεολογική "καθαρότητα" της Νέας Δημοκρατίας που πλέον έχει προσπεράσει το ΛΑΟΣ σε πατριωτική υστερία.