Β.Σόιμπλε: Στις 13 Οκτωβρίου η απόφαση για την 6η δόση

29.9.11

Από το www.skai.gr:

Στις 13 Οκτωβρίου θα ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, ανέφερε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην Γερμανική Βουλή.

Στο μεταξύ σε εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο ενστερνίζεται και σήμερα δήλωση του 2009 ότι "οι γερμανοί δεν μπορούν να πληρώνουν τα προβλήματα της Ελλάδας", ο κ. Σόιμπλε είπε: «Δεν πληρώνουμε για τα προβλήματα της Ελλάδας. Αυτή είναι μια εντελώς παράλογη διατύπωση. Δίνουμε στην Ελλάδα τον απαραίτητο χρόνο ώστε να......καταφέρει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και την ανταγωνιστικότητα της, το οποίο εδώ και καιρό είναι το μεγαλύτερό της πρόβλημα.

Πρέπει να δώσουμε χρόνο στην Ελλάδα συμπλήρωσε, και αυτό είναι προς όφελος του κοινού μας νομίσματος. Αν αποτύχει το κοινό μας νόμισμα θα έχουμε μεγαλύτερες ζημίες, μια και εμείς επωφελούμαστε περισσότερο από ό,τι οι Έλληνες»

Σχόλιο Παραπολιτικής: Έχω την αίσθηση ότι στην κυβέρνηση δεν χαίρονται με τη δήλωση αυτή. Ειδικά το Υπ.Οικονομικών  προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα κλίμα "οριστικής" έγκρισης είσπραξης της 6ης δόσης.