Καραμούζης: Η απειλή για τη χώρα μας είναι μεγάλη, είναι υπαρκτή και δεν πρέπει να την υποτιμούμε

13.9.11


Σε χθεσινή εκδήλωση του ΣΕΒ και της Eurobank, o αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Eurobank EFG κ. Νικόλαος Καραμούζης αναφερόμενος στη συγκυρία στην ελληνική οικονομία τόνισε:

Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να συνεχίσει να είναι ενεργά παρούσα στην Ευρωζώνη. Είναι φανερό όμως, ότι η μέχρι σήμερα πορεία μας δεν πείθει τις διεθνείς αγορές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η απειλή για τη χώρα μας είναι μεγάλη, είναι υπαρκτή και δεν πρέπει να την υποτιμούμε. Οφείλουμε να επανεξετάσουμε αμέσως πτυχές της πολιτικής μας, της πορείας μας, της προσέγγισης και της στρατηγικής, που ακολουθούμε για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Χρειάζεται να τολμήσουμε τις μεγάλες αλλαγές, τις δύσκολες αποφάσεις, να στοιχηθούμε όλοι, και σαν άτομα, και σαν συλλογικότητες, στο πλαίσιο ενός...

...εθνικού σχεδίου με στόχο τη διάσωση της χώρας. Εμείς έχουμε υποχρέωση να ανατάξουμε την οικονομία μας, να αλλάξουμε δομές, θεσμούς, λειτουργίες, νοοτροπίες, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας νέας αναπτυξιακής πορεία.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Υποθέτω ότι η γνώμη του δεν μας αφορά γιατί είναι "αιμοσταγής" τραπεζίτης. Είναι πιο αξιόπιστος ο Λαφαζάνης που ζητά έξοδο από το ευρώ.


Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα βρήκα και την παρακάτω πρόταση που κατέθεσε χθες ο κ.Καραμούζης:


Οι παραγωγικές ιδιωτικές δυνάμεις της χώρας και οι οικονομικά ευκατάστατοι, εντός και εκτός Ελλάδος, μπορούν και οφείλουν να δημιουργήσουν και να προικοδοτήσουν με τους κατάλληλους χρηματοοικονομικούς πόρους ένα νέο, μεγάλο ιδιωτικό φορέα κοινωνικής αλληλεγγύης, τον φορέα Ιδιωτικών Υποτροφιών. που θα επενδύει στη μόρφωση, τη γνώση και το μέλλον της νέας γενιάς της χώρας.