Διακόπτει τα δρομολόγια της σε Κω και Ρόδο η Ryanair

13.9.11

Η διακοπή των δρομολογίων της ιρλανδικής εταιρείας αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την τουριστική κίνηση της Ρόδου και της Κω, καθώς το εξάμηνο Νοεμβρίου-Απριλίου ο αριθμός των αφίξεων πτήσεων της Ryanair στο νησί ξεπέρασε τις 8.000, ενώ το 2010 σε Ρόδο και Κω αφίχθησαν περίπου 13.300 επιβάτες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Αιτία για την διακοπή των χειμερινών πτήσεων φαίνεται να είναι η μη καταβολή της χρηματοδοτικής συμβολής προς τον αερομεταφορέα, όπως προβλέπεται από σχετικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ της Ryanair και των τοπικών Αρχών. Αναμφισβήτητα απαντήσεις για την διακοπή των πτήσεων αλλά...

...και το είδος των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί θα κληθούν να δώσουν τις προσεχείς ημέρες ο υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης που είχε χειριστεί την υπόθεση και η τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το αναλυτικό ρεπορτάζ του Capital.gr εδώ. Η Ελλάδα παραμένει ουραγός στην προσέλκυση φθηνών αεροπορικών εταιριών. Η αποχώρηση της Ryanair από τα Δωδεκάνησα χειροτερεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει περιφερειακό αεροδρόμιο που να μην είναι συνδεδεμένο με την Εasyjet ή τη Ryanair. Όχι να χάνουμε και τις λίγες πτήσεις που είχαμε εξασφαλίσει...