Ράιχενμπαχ: Οι Ελληνες θα τα καταφέρουν

14.9.11


Την πεποίθησή του ότι «οι Έλληνες θα τα καταφέρουν» εξέφρασε ο Γερμανός επικεφαλής της «ομάδας δράσης» της ΕΕ για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος έπιασε χθες δουλειά στην Αθήνα με στόχο να «ξεπαγώσουν» άμεσα κοινοτικά προγράμματα αξίας 7,7 δισ. ευρώ.

«Δεν θα είχα αναλάβει τη δουλειά αυτή, αν δεν ήμουν πεπεισμένος ότι οι Ελληνες θα τα καταφέρουν», δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιθώριο της συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. «Δουλειά μας είναι να υποστηρίξουμε τους Ελληνες ώστε να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα που συμφώνησαν μέσω τεχνικής βοήθειας και η σημαντικότερη δουλειά για μένα είναι να συντονίσω αυτή τη βοήθεια και να φέρω έτσι ένα σημάδι ελπίδας στους Ελληνες», πρόσθεσε.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το εξαιρετικά ενδιαφέρον...

...ρεπορτάζ της Ημερησίας εδώ. Παραθέτω ακόμα ένα απόσπασμα:


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χ. Ραϊχενμπαχ θεωρεί τον σύμβουλο του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα Γιώργο Γλυνό, ως τον πιο αξιόπιστο συνομιλητή από ελληνικής πλευράς, κάτι που φέρεται να έχει προκαλέσει την ενόχληση του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα Πάνου Καρβούνη.
Ας σημειωθεί ότι υπό τον Χ. Ράιχενμπαχ, και επικεφαλής της ομάδας υποστήριξης της Ομάδας δράσης που θα σταθμεύσει στη Αθήνα με 10 περίπου στελέχη, είναι η Ελληνίδα υπάλληλος της Επιτροπής Ζορζέτα Λάλη. Η κυρία Λάλη θεωρείται πολύπειρο στέλεχος της Κομισιόν με διασυνδέσεις στο βρετανικό και γαλλικό λόμπι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υπήρξε μέλος του γραφείου της επιτρόπου Βάσως Παπανδρέου και στη συνέχεια ανέλαβε διευθυντική θέση στη Γενική Διεύθυνση Θαλασσίων Μεταφορών της Κομισιόν.