"Να μη γίνουμε Αργεντινή"

23.9.11

«Δεν θα περιέλθουμε σε κατάσταση Αργεντινής αν αγωνιστούμε όλοι στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής» τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κατηγορώντας όσους αποδέχονται με ελαφρότητα, όπως είπε, τη χρεοκοπία.

«Όμως τότε το Δημόσιο δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και δεν θα λειτουργεί το σύστημα Πρόνοιας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο θέμα της μονιμότητας του τέλους ακινήτων που θα εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι δεν το έχει σκεφθεί κάτι τέτοιο κανείς ούτε στο οικονομικό επιτελείο ούτε στην κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι η φορολογία έχει αγγίξει τα όριά της και θα πρέπει να...


...μειωθούν οι δαπάνες του κράτους.

Ο κ. Πάγκαλος διέψευσε ότι μίλησε στον ελβετικό Τύπο για εργασιακή εφεδρεία αλλά επικαλέστηκε τον ΟΟΣΑ που εκτίμησε πως το 10% των 700 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων δεν χρειάζονται. Άλλωστε, όπως είπε, τα επόμενα 2-3 χρόνια 40 με 50 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα βγουν στη σύνταξη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσθεσε πως μεγάλος αριθμός ελεύθερων επαγγελματιών «κλέβει» το δημόσιο. Διερωτήθηκε αν μπορεί ο μέσος μισθός των δικηγόρων των Αθηνών να είναι 14 χιλιάδες το χρόνο και των μηχανικών 1.100 ευρώ το μήνα. Κάλεσε τον πρόεδρο του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να αναγνωρίσει ότι υπάρχει κολοσσιαίο πρόβλημα φοροδιαφυγής.

Πηγή: www.athina984.gr