Προσεκτικός ο Βενιζέλος για τα σενάρια χρεοκοπίας

23.9.11

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για διάφορα σενάρια που αφορούν τη διαχείριση του δημοσίου χρέους δήλωσε τα εξής:

Η Ελλάδα έχει λάβει την οριστική απόφαση να κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως και εμπροθέσμως όλες οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης Ιουλίου που είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρωζώνη αλλά και για την ίδια την Ελλάδα.

Όλες οι άλλες συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια, τα σενάρια, που αποσπούν την προσοχή από αυτόν τον κεντρικό στόχο και από αυτή την πολιτική υποχρέωση της Ελλάδας αλλά και όλων των κρατών μελών της Ευρωζώνης και των ευρωπαϊκών θεσμών, δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή  μας υπόθεση .


Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα, λαμβάνει σκληρά...


...και δύσκολα μέτρα για να πετύχει τους δημοσιονομικούς της  στόχους από φέτος έως και το 2014. Προωθεί τις διαρθρωτικές αλλαγές και την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και εφαρμόζει, με τη μέγιστη δυνατή επιμονή  και επιμέλεια,  σε συνεργασία με την Ευρωζώνη και με τον διεθνή ιδιωτικό τομέα, το PSI που είναι βασικός πυλώνας των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αν όχι από την 1η, σίγουρα με τη 2η ανάγνωση προκύπτει με σαφήνεια η διάθεση του Υπ.Οικονομικών να μην διαψεύσει την ουσία των φημών και των σεναρίων. Είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα συμβεί κάτι "μεγάλο" σχετικά με τη διαχείριση του δημοσίου χρέους.

Αν μάλιστα αποφασιστεί συντεταγμένη χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ, η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι ευνοημένη από τη διάθεση των Ευρωπαίων να προστατεύσουν το ισχυρό νόμισμα τους.