Γιατί εξαιρείται η αίθουσα του κατηχητικού από το χαράτσι των ακινήτων;

15.9.11

Από τις 12:30 το μεσημέρι "τρέχει" μια δημοσκόπηση στην Παραπολιτική (εδώ) όπου το 91,59% δηλώνει ότι διαφωνεί με την εξαίρεση των ναών από το χαράτσι στα ακίνητα.

Πριν από λίγες ώρες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποίησε 2.257 λέξεις (εδώ) για να μας εξηγήσει ότι το χαράτσι στα ακίνητα είναι ένα φοβερά δίκαιο μέτρο. Από τις 2.257 λέξεις, ο γενετικά φλύαρος Βενιζέλος αξιοποίησε μόλις 63 για την εξαίρεση της Εκκλησίας:

Όσο αφορά τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα, έχει γίνει κάποια παρεξήγηση, γιατί εμείς παραθέσαμε την ισχύουσα διάταξη περί τέλους ακίνητης περιουσίας. Εμείς έχουμε πει -και το είπα και στη Θεσσαλονίκη, αν...


...δεν με απατά η μνήμη μου- ότι εξαιρούνται τα εκκλησιαστικά ακίνητα που χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς και θρησκευτικούς λόγους. Δηλαδή, εξαιρείται ο ναός, εξαιρείται η αίθουσα διαλέξεων του ναού, εκεί που συνέρχεται το κατηχητικό.

Από τη στιγμή που ο κ.Βενιζέλος θεωρεί ότι ο τρόπος εφαρμογής του μέτρου στα ακίνητα είναι απόλυτα δίκαιος, αυτό σημαίνει ότι θεωρεί δίκαιο να απειλείται με διακοπή ρεύματος σε ένα ανοίκιαστο διαμέρισμα ένας άνεργος ή ένας οικογενειάρχης και να μην απειλείται με διακοπή ρεύματος πχ ο ιερός ναός της Μονής Πετράκη.

Είναι μεγάλος τελικά ο Θεός της Ελλάδας παπα-Βαγγέλη...