Εμπιστευθείτε τους πολίτες

16.9.11

Στο protagon.gr, ο Δημήτρης Καμπουράκης δημοσίευσε την επιστολή της συζύγου ενός ιδιοκτήτη ταξί που με μελοδραματικό τρόπο επιχειρεί να υπερασπιστεί το σημερινό καθεστώς του επαγγέλματος.

Σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά στα σχόλια των αναγνωστών της σελίδας εδώ. Δεκάδες πολίτες σπεύδουν να υπερασπιστούν την απελευθέρωση του επαγγέλματος δηλώνοντας παράλληλα αγανακτισμένοι από το άθλιο επίπεδο των παρεχόμενων σήμερα υπηρεσιών.

Έχω γράψει και στο παρελθόν ότι η κυβέρνηση φοβάται υπερβολικά το πολιτικό κόστος των μεταρρυθμίσεων. Αν εξαιρέσουμε τις όχι...


...και τόσο αξιόπιστες δημοσκοπήσεις, τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ένα λαό αρκετά πιο ώριμο από όσο νομίζουμε.

Θυμίζω ότι οι Έλληνες έδιωξαν κακήν κακώς με 10 μονάδες τον Κώστα Καραμανλή, στήριξαν το πείραμα Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και δεν έστειλαν στην Περιφέρεια Αττικής τον λαϊκιστή Δημαρά ή τον απολιτίκ Κικίλια.

Ας μην ταυτίζουμε τον λαό με το αρρωστημένο εκείνο κομμάτι του Δημοσίου που αντιδρά υστερικά σε κάθε αλλαγή. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ψιθυρίζουν καθημερινά "ας γίνουμε επιτέλους άνθρωποι". Πιστεύει κανείς ότι αν αύριο ο Παπανδρέου διέγραφε 8-10 δεινόσαυρους του ΠΑΣΟΚ, θα έχανε έστω και μια ψήφο στην κάλπη; Ο κόσμος διψά για το καινούριο, όχι για μια παράταση ζωής του παλιού...