Εξεταστική Επιτροπή για τα "greek statistics"

22.9.11

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε χθες την εξής ανακοίνωση:

Η σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ που στη συνέχεια δηλώσεων του κ. Σαμαρά «απειλεί» με συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στον μηχανισμό στήριξης και το μνημόνιο, αποτελεί το αποκορύφωμα απίστευτου και ανιστόρητου θράσους απέναντι στον ελληνικό λαό και τις θυσίες που αυτός έχει υποστεί ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της περιόδου 2004-2009. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με πλήρη αίσθηση ευθύνης και προκειμένου να λάμψει η αλήθεια στο σύνολο της, και να ξεκαθαριστεί χωρίς συνομωσιολογίες μια και για πάντα το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ και τι ακριβώς συνέβη, θα καταθέσει άμεσα προς το Προεδρείο της Βουλής πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη...

...διερεύνηση της δημοσιονομικής πορείας της χώρας (και ειδικά των στατιστικών στοιχείων), για όλη την τελευταία δεκαετία.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πολιτικά έξυπνη κι αυτονόητη η επιλογή του ΠΑΣΟΚ. Επί της ουσίας πάντως, δεν νομίζω ότι υπάρχει πια κάτι να συζητηθεί. Όλοι διαπιστώσαμε στην πράξη τα ψέματα των κυβερνήσεων Καραμανλή που κατέστησαν τη χώρα περίγελο των αγορών.

Θα μου επιτρέψετε πάντως να μην είμαι καθόλου σίγουρος για το ότι αυτή η Εξεταστική τελικά θα διεξαχθεί από αυτή τη σύνθεση της Βουλής.