Την κατάργηση του καναλιού της Βουλής ζητά ο Συμεών Κεδίκογλου

22.9.11

Την κατάργηση του τηλεοπτικού καναλιού της Βουλής προτείνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου με επιστολή του προς τον κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, από τον οποίο ζητεί να επανεξετάσει το κόστος λειτουργίας του σταθμού εν μέσω της οξύτατης οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα.

Όπως αναφέρει σχετικά «η κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε πρωτοβουλία για τον εξορθολογισμό στο χώρο των δημοσίων μέσων ενημέρωσης, καθώς πράγματι ο αριθμός των πέντε κρατικών καναλιών και των δεκαεννιά περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών ήταν υπερβολικός» και τονίζει ότι «στα πλαίσια αυτά, πέρα από την προσπάθεια που έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνει για μείωση του κόστους του σταθμού της Βουλής, μια ιδέα που ίσως είναι χρήσιμη θα είναι να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης Ζώνη Κοινοβουλίου, αντίστοιχα με τη Ζώνη Πολιτισμού που έχει εξαγγελθεί».

«Έτσι, μπορεί να γίνει καλύτερη αξιοποίηση των...

...υποδομών, του προσωπικού και του εξοπλισμού της δημόσιας τηλεόρασης, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων», προσθέτει ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ακόμα ότι «σε συμβολικό επίπεδο, στην πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που βιώνουμε πρέπει ο πολιτικός κόσμος δίνοντας το παράδειγμα να προχωρά σε περικοπές της δημόσιας δαπάνης και στην ορθολογικότερη αξιοποίηση των πόρων».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του «τίθεται θέμα ουσίας, καθώς τα 3 εκατομμύρια περίπου μισθοδοσία των 92 υπαλλήλων και τα 6 εκατομμύρια συνολικού ετήσιου κόστους λειτουργίας, θεωρούνται υψηλά ποσά για αυτού του είδους και της τάξης τηλεοπτικό σταθμό».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Εξαιρετική πρωτοβουλία που θα πρέπει να στηρίξουν κι άλλοι βουλευτές. Ο Συμεών Κεδίκογλου είναι ένας από τους καλύτερους νεόυς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε εδώ μια παλαιότερη συνέντευξη του στην Παραπολιτική.