Ένας βενιζελικός συνταγματολόγος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

8.10.11


Ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποκάλυψε πηγή του κλάδου στο Reuters την Παρασκευή. «Του προτάθηκε και δέχθηκε τη θέση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς», δήλωσε στο Reuters η πηγή.

Το κράτος εξακολουθεί να στελεχώνεται με τους "αρεστούς" ακόμα κι αν είναι άσχετοι με το αντικείμενο. Είναι γνωστό ότι το επάγγελμα του κ.Μποτόπουλου είναι "στέλεχος ΠΑΣΟΚ" καθώς δεν διακρίνω κάποια άλλη επαγγελματική ενασχόληση στο βιογραφικό του (εδώ) πέρα από πολιτικές θέσεις.

Ίσως στο χώρο των θεωρητικών επιστημών να διαθέτει κάποιο κύρος αλλά αδυνατώ να καταλάβω γιατί αυτό...


...κρίνεται αρκετό από την κυβέρνηση για να του αναθέσει τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ενδιαφέρουν παρουσιάζουν πρόσφατες θέσεις του όπως η αποδοκιμασία της "διάλυσης" του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την οποία χαρακτηριστικά γράφει:

Μια ανεξάρτητη Αρχή είτε είναι ανεξάρτητη, άρα λέει τη γνώμη της, είτε δεν έχει λόγο ύπαρξης. Το να είναι ανεκτή μια τέτοια Αρχή μόνο όταν οι απόψεις της βολεύουν, δεν περιποιεί τιμή ούτε στους δημιουργούς της, ούτε στο δημοκρατικό πολίτευμα. Αυτό δυστυχώς έγινε με το ξαφνικά διάσημο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, που προκάλεσε την υπουργική μήνιν, χωρίς να πει δα και πρωτοφανή πράγματα. Ο ίδιος μάλιστα Υπουργός περίπου με την ίδια αιτιολογία βρόντηξε, την επόμενη μέρα, την πόρτα στην τρόικα.

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσες οι θέσεις του για τα γεγονότα του Ιουνίου:

Με τις χτεσινές –αυτοκτονικές ή προσχεδιασμένες- πρωτοβουλίες του, που ακολουθήθηκαν από τις σημερινές, σχεδόν νομοτελειακές, συνέπειες, ο Πρωθυπουργός πέτυχε τα ακόλουθα: α) αναίρεσε το πολιτικό και κοινωνικό κύρος του, β) απώλεσε τη διεθνή αξιοπιστία του, γ) ελευθέρωσε τους ασκούς του Αιόλου στην ήδη βυθιζόμενη παράταξή του, δ) έφερε τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά –και μισό βήμα πριν- από τη χρεοκοπία. Νοτ μπαντ ενόψει των εκλογών που έρχονται. Και θα φέρουν μια νέα μέρα, αλλά μέσα στο σχεδόν απόλυτο σκοτάδι.