Mαθήματα προπαγάνδας από την ΕΡΤ

8.10.11

 Έχουμε όλοι διαπιστώσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι το αχανές κι αντιπαραγωγικό Δημόσιο καταρρέει με κρότο, ένα κρότο που "συντονίζουν" οι καθεστωτικοί συνδικαλιστές του κάθε Οργανισμού.

Χθες, ζήσαμε κάτι πέρα από κάθε φαντασία. Η ΕΡΤ παρουσίασε μια εκπομπή για την...ΕΡΤ στην οποία με σοβιετικό τρόπο προβλήθηκαν δεκάδες απόψεις, όλες κατά της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσης από τον Υπ.Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο. Στο studio δεν ήταν μόνο οι εν ενεργεία συνδικαλιστές της Δημόσιας Τηλεόρασης αλλά και πρώην(!) συνδικαλιστές, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κι άλλοι πολλοί. Πηρύνας της εκπομπής η περίεργη δημοσκόπηση της GPO για την οποία είχα σχολιάσει σχετικά εδώ.

Όποιος δεν γνωρίζει τις ακριβείς προθέσεις του...


...υπουργού Επικρατείας, αυτό που χθες κατάλαβε από την εκπομπή είναι ότι η κυβέρνηση βάζει λουκέτο σε ολόκληρη την ΕΡΤ, ότι δηλαδή από την επόμενη μέρα της αναδιάρθρωσης δεν θα υπάρχει κανένα δημόσιο κανάλι. Η αλήθεια φυσικά είναι εντελώς διαφορετική καθώς κλείνει μονάχα ο τηλεοπτικός σταθμός της ΕΡΤ των μονοψήφιων ποσοστών και των υπεράριθμων υπαλλήλων και συγχωνεύονται κάποιοι περιφερειακοί σταθμοί.

Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής, οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ άφησαν χυδαία υπονούμενα κατά του Ηλία Μόσιαλου τον οποίο και παρουσίασαν από...κομπλεξικό κι εμπαθή που κλείνει την ΕΡΤ από γινάτι μέχρι καμουφλαρισμένο Κέρβερο των συμφερόντων που θέλει να καταστρέψει την ΕΡΤ και να τη χαρίσει στα ιδιωτικά κανάλια.

Το καλύτερο σημείο όμως της εκπομπής ήταν όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο διαχρονικά άτυπος προσωπάρχης της ΕΡΤ, ο οποίος τάχθηκε κατά της μεταρρύθμισης ενώ κατηγόρησε τον....Μητσοτάκη για τον τρόπο ίδρυσης της ιδιωτικής τηλεόρασης το...1989. Το ότι ο ίδιος ουδέποτε επιχείρησε να αλλάξει κάτι από όλα αυτά που καταγγέλλει δεν τον προβλημάτισε....

Αντί επιλόγου, βρίσκω πραγματικά απίστευτο ότι μετά από 5,5 Ρουσοπουλικής κι άθλιας ΕΡΤ, κριτική ασκείται στον...Μόσιαλο και μάλιστα με επιχείρημα τη "φοβερή" προσφορά ενός καναλιού που ουδείς γνωρίζει το πρόγραμμα του, ουδείς παρακολουθεί τακτικά.