Αγωνία για το έλλειμμα του 2011

14.11.11

Διαβάζω στο Skai.gr τις δυο παρακάτω ειδήσεις:

- Τεράστια είναι τα λάθη που διαπιστώνονται καθημερινά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, καλούνται να πληρώσουν ακόμα και βιοτεχνίες ή καταστήματα που έχουν εξαιρεθεί.

-Σημαντικά μειωμένο –σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις- είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για υπαγωγή των κτισμάτων στην ρύθμιση της τακτοποίησης. Κάτι που καθιστά βέβαιη, αλλά και επιτακτική, όχι μόνον την παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στην...


...ρύθμιση (η οποία λήγει 30 Νοεμβρίου), αλλά και σειρά βελτιώσεων (οικονομικών και μη). Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: Από τις 41.000 περίπου αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, για μόλις 10.000 έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τακτοποίησης.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Με αυτά και με αυτά και σε συνδυασμό με την πολιτική αστάθεια των τελευταίων εβδομάδων, εύχομαι να μην ζήσουμε προς τα τέλη Δεκέμβρη ένα νέο εθνικό σοκ με το ύψος του ελλείμματος του 2011.

Καθόλου τυχαία, αυτή ήταν και η πρώτη ερώτηση που έθεσε ο Σταύρος Δήμας στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αν δηλαδή θα πιαστεί ο στόχος για το 2011.