Κυβέρνηση: Ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε ως όρο να ηγηθεί αυτής της νέας κυβέρνησης

5.11.11

Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια και επανειλημμένα για την ανάγκη δημιουργίας Κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής συνεργασίας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και δη την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.
Αυτό έπραξε και χθες στη Βουλή.
Εξήγησε αναλυτικά γιατί οι εκλογές αυτή τη στιγμή θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα.
Πρότεινε, τα κόμματα να συμφωνήσουν από κοινού τους ειδικότερους στόχους, το απαραίτητο χρονοδιάγραμμα και τη σύνθεση της κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας.
Δήλωσε επίσης, ότι θα κάνει ό,τι ...


...είναι δυνατόν για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.
Ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε ως όρο να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης. Αντιθέτως αναφέρθηκε στην από κοινού αναζήτηση και του επικεφαλής της.

Υπογράμμισε με κάθε τρόπο ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα.Σε αυτή την κατεύθυνση επιμένουμε για το συμφέρον της χώρας και του Ελληνικού Λαού.Καλούμε όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα την Αξιωματική Αντιπολίτευση να επιδείξουν εποικοδομητικό πνεύμα.
Το ερώτημα είναι αν ο κ. Σαμαράς έχει ως στόχο να στηρίξει αυτή την εθνική προσπάθεια ή απλώς αναζητά προσχήματα.

Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, σήμερα το πρωί, ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη συνδρομή του Προέδρου σ' αυτή την εθνική προσπάθεια και συμφωνήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς για να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων.