Ο Βενιζέλος ομολόγησε την ανεπάρκεια του

13.12.11

Η χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών ήταν σαφής:

Πρέπει να σας πω ότι χαίρομαι γιατί είπατε ότι με βλέπετε καταβεβλημένο. Το θεωρώ αυτό πολύ ενθαρρυντικό, γιατί εγώ νοιώθω εξουθενωμένος, δε νοιώθω απλώς καταβεβλημένος. 

Χρειάστηκαν μόλις 5 μήνες ενεργής ενασχόλησης με τα κοινά για να φτάσει στο όριο του ένας άνθρωπος που φιλοδοξεί να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ αλλά και της χώρας. Με τη χθεσινή δήλωση του ομολογεί ότι κακώς κάποιοι πίστεψαν ότι μπορεί να αναλάβει περισσότερες ευθύνες. Δεν μπορεί, κουράζεται. 

Άλλοι αντέχουν περισσότερο. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περπάτησε στον Γολγοθά για 1,5 χρόνο χωρίς να νιώσει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί μας...


...την προσωπική του εξάντληση. Ο Φίλιππος Σαχινίδης εργάζεται σιωπηλά στο Υπ.Οικονομικών εδώ και 26 μήνες και δεν θυμάμαι κάποια δήλωση διαμαρτυρίας του.

Ως πολίτης λοιπόν, δεν μ'αρέσει να νιώθω ότι κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί...μου κάνουν χάρη. Εντός ενός υγιούς πολιτικού συστήματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έπρεπε χθες να έχει ήδη ανακοινώσει την παραίτηση του από ένα τόσο σημαντικό αξίωμα και φυσικά δεν θα μπορούσε και να θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Η εξουθένωση είναι μια γενική κατάσταση, δεν γίνεται να είσαι κουρασμένος για υπουργός Οικονομικών και ξεκούραστος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Ας πάει ο Βαγγέλης να βρει τον "κουρασμένο" στη Ραφήνα, κρίνοντας από την εξωτερική τους εμφάνιση, θα έχουν κι αρκετά κοινά...