Τσίπρας: Θα έρθουν να μας πάρουν λιμάνια κι αεροδρόμια; Μολών Λαβέ!

19.1.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη:

Το αγγλικό δίκαιο είναι ευνοϊκότερο προς τους πιστωτές. Και αυτό το οποίο άμεσα θα συμβεί είναι, αν η χώρα αναγκαστεί να πάει σε αναδιάρθρωση χρέους μονομερώς, χωρίς συναίνεση με τους πιστωτές, τότε οι πιστωτές θα διεκδικήσουν τα χρήματα τα οποία θα τους οφείλει η χώρα όχι στα ελληνικά δικαστήρια, που είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για μας, αλλά στα αγγλικά δικαστήρια. Και άρα θα έχουν μια δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά στοιχεία.

- Λιμάνια, αεροδρόμια.. ορυκτό πλούτο;

Βεβαίως.. Αλλά εγώ θέλω να πιστεύω ότι όλα...


...αυτά από μια χώρα και από ένα λαό δεν διεκδικούνται και δεν κατοχυρώνονται με αποφάσεις δικαστηρίων, γιατί υπάρχει κι αυτό το οποίο οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν πει πρώτοι. Μολών λαβέ. Δηλαδή τι θα κάνουν; Θα έρθουν να μας πάρουν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια; Ας έρθουν. Αυτά γίνονται μόνο με κανονιοφόρους. Αλλά εν πάση περιπτώσει είναι εγκληματικό η οποία κυβέρνηση διαπραγματεύεται να το θεωρεί πολύ εύκολο αυτό το νομικό όπλο να το παραδίδει στους πιστωτές μας.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Κανένα πρόβλημα τότε! Ας δανειστούμε με εγγύηση τα περιουσιακά στοιχεία, ας μην πληρώσουμε τίποτα κι ας έρθουν να μας τα πάρουν με τα κανόνια. Θα "καθαρίσει" ο Τσίπρας.