Καρχιμάκης: Η τρόικα αδυνατεί να αντιληφθεί το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ

30.1.12

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όλοι οι Έλληνες παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, την προσπάθεια της κυβέρνησης για την σταθεροποίηση, τη σωτηρία, την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη της χώρας.

Και εμείς, το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά μας, συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να...


...ολοκληρωθεί με επιτυχία για τα εθνικά συμφέροντα, η διαπραγμάτευση για το νέο δανειακό πρόγραμμα και για το κούρεμα του χρέους (PSI).

Αισθάνομαι όμως, την υποχρέωση να εκφράσω τον προβληματισμό μου, για την αδυναμία των εκπροσώπων της τρόικας να αντιληφθούν το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, να αντιληφθούν και τις ευθύνες των εταίρων μας τους οποίους εκπροσωπούν.Γιατί δεν είναι δυνατόν να αγνοούν τις ευθύνες όλων εκείνων οι οποίοι κάλυπταν τα πλαστά στοιχεία που η ΝΔ έδινε στις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ούτε μπορούν επισκεπτόμενοι τα γραφεία της ΝΔ, να μην επισημαίνουν τις ευθύνες που έχουν για την κατάσταση της χώρας, αλλά και τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν ως συνέπεια της πολιτικής τους που μας έφθασε ως εδώ.Και το κυριότερο, να μην συνυπολογίζουν τα μέχρι τώρα τα αποτελέσματα των θυσιών του Ελληνικού λαού και να τα εκθέτουν σε κίνδυνο.

Οφείλουν να αντιληφθούν ότι, η πίεση για λήψη μέτρων πέραν των υποχρεώσεων που έχουμε ήδη αναλάβει, θα οδηγήσει στα αντίθετα ακριβώς από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.Σχόλιο Παραπολιτικής: Γελάνε και τα τσιμέντα. Ο Καρχιμάκης σχεδόν ζητά από την τρόικα να...βρίζει τη ΝΔ κάθε φορά που επισκέπτεται τα γραφεία της ενώ παράλληλα διαπιστώνει κι ότι η τρόικα δεν...καταλαβαίνει!


Όλα αυτά σε μια χώρα που τα τελευταία δυο χρόνια έχει εφαρμόσει ελάχιστα από αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί. Σε μια χώρα της οποίας οι πολιτικοί ηγέτες είχαν φτάσει στο σημείο να συμφωνούν ότι...ο Απόστολος Κακλαμάνης θα ήταν ο ιδανικός πρωθυπουργός...