Μέτρα προστασίας για τους άστεγους από το Δήμο Αθηναίων

8.2.12

Μετά την απολύτως επιτυχή κινητοποίηση των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, των μη Κυβερνητικών και Εθελοντικών Οργανώσεων και των χιλιάδων πολιτών, που κατά τη διάρκεια του σφοδρού ψύχους βρέθηκαν στο πλευρό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, θέτει εκ νέου σε ετοιμότητα το μηχανισμό του δήμου, εν όψει του νέου κύματος έντονων καιρικών φαινομένων.

Αξιολογώντας τις μετεωρολογικές προβλέψεις για το...


...επόμενο διάστημα, ο δήμος Αθηναίων, για την προστασία των αστέγων, αποφάσισε από το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2012 και για όσο χρειαστεί:

- τη διάθεση δύο χώρων για τη φιλοξενία αστέγων
α) της αίθουσας Δ12 «Νίκος Γκάτσος» της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι και
β) της Λέσχης Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη και Δύμης)

- συνεργασία με τις εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, (Γιατροί του Κόσμου, Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη, Κλίμακα, PRAXIS, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΡΣΙΣ, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, CARITAS Αθήνας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί χωρίς Σύνορα) τόσο στην κάλυψη τρεχουσών αναγκών όσο και στην εργασία δρόμου (street work) για την ενημέρωση και φροντίδα των αστέγων.

- επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 210 5246515 και 210 5239465 και σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.

-συμμετοχή στην επιχείρηση των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία και την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων.