Αναγκαία μια λύση που θα μοιάζει οριστική

7.2.12

Τις τελευταίες δυο ημέρες στη χώρα δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία απολύτως είδηση. Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, των πολιτικών αρχηγών και της τρόικας την οποία παρακολουθεί ουσιαστικά ολόκληρη η Ευρώπη.

Κάθε τόσο προκύπτουν κάποιες πληροφορίες που αφορούν τα διάφορα επιμέρους θέματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι αλλά κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για τίποτα.

Μέσα από την αρθρογραφία μου όλα αυτά τα χρόνια έχω δείξει ότι για μένα δεν υπάρχουν ταμπού. Όταν  στη χώρα κυκλοφορούν με το κεφάλι κάτω περίπου 1.000.000 άνεργοι, δεν μπορώ να...


...ουρλιάξω μονάχα για 15-20.000 δημοσίους υπαλλήλους που ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους. Αν κάποιος υπολογίσει κάθε πότε απολύονται 15-20.000 χιλιάδες ιδιωτική υπάλληλοι, θα φρίξουμε.Ας γίνουν λοιπόν απολύσεις στο δημόσιο τομέα αλλά με κάποιου τύπου πλάνο, όχι στην τύχη ή με οριζόντια κριτήρια όπως αυτά της εφεδρείας.


Περιμένω λοιπόν να δω που θα καταλήξουμε. Θα προτιμούσα να δω ένα τελικό πακέτο αποφάσεων του οποίου η εφαρμογή θα εξασφαλίζει το τέλος της κατηφόρας. Μια μέση λύση που θα αφήνει "για αργότερα" άλλες αποφάσεις θα αποδειχθεί οριστικά καταστροφική χώρα καθώς ο χρόνος έχει από καιρού τελειώσει.

Μακάρι να διαθέτει ακόμα η τρόικα ακόμα το κουράγιο να μας προτείνει κάτι τέτοιο, μακάρι να αποδειχθεί ο Λουκάς Παπαδήμος ικανός να πείσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την ανάγκη μιας διαρθρωτικής έκρηξης.