Αποθέωσε τον δήμαρχο Γκλέτσο ο Μίκης Θεοδωράκης

2.2.12

Σπαρταριστές ατάκες και μια μίνι αποθέωση του δημάρχου Στυλίδας, Αποστόλη Γκλέτσου, από τον Μίκη Θεοδωράκη έκρυβε η χτεσινή παρουσίαση της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛΑΔΑ), του νέου κινήματος που δημιούργησαν ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, ο Μανώλης Γλέζος, και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής, αλλά την παράσταση έκλεψε...


...ο Απόστολος Γκλέτσος. Την ώρα που ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Μανώλη Γλέζο εξηγούσαν τους στόχους της ΕΛΑΔΑ -που δεν είναι κόμμα, αλλά κίνημα για την αλληλεγγύη και την αντίσταση- και κατακεραύνωναν την Τρόικα και την προσφυγή στο ΔΝΤ, ο δήμαρχος Στυλίδας ζητούσε επίμονα να φτάσει η συζήτηση στο «δια ταύτα» και να εξηγηθεί τι ακριβώς θα κάνει το νέο κίνημα.


Τότε, ο Μίκης Θεοδωράκης του απάντησε το εξής: «Αποστόλη, είσαι ζωηρός, είσαι ωραίος και είσαι ό,τι πρέπει γι' αυτό που θα κάνουμε τώρα, αλλά πρώτα πρέπει να δούμε τον συσχετισμό δυνάμεων». Πρωτύτερα, ο Μίκης είχε προλάβει να πει ότι η χώρα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει πρόβλημα, και καλούσε τους παρευρισκόμενους σε αντίσταση. «Απέναντι σε αυτό το σύστημα και στους ξένους δορυφόρους πρέπει να είμαστε αμείλικτοι και επιθετικοί. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την τελική σύγκρουση κάθε μέρα», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «χθες, μας είπαν ξεκάθαρα να πουλήσουμε φθηνά κτίρια, νησιά και μουσεία. Την Ακρόπολη την αξιολογούν 1 δισεκατομμύριο».


Σχόλιο Παραπολιτικής: Το σχετικό ρεπορτάζ εδώ. Τι άλλο θα ζήσουμε...