Σκάνδαλο με ένταξη σε θέσεις ΔΕΠ μελών επιστημονικού προσωπικού της ΕΣΔΥ

22.2.12

Παραθέτω την καταγγελία του καθηγητή Δημήτρη Νιάκα για μια περίεργη απόφαση του Υπ.Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και της Υπ.Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου:

Με το σχέδιο νόμου που καταθέσατε στην Βουλή προς ψήφιση και αφορά θέματα Υπηρεσιών Υγείας, υπάρχουν στο ΚΕΦ. ΙΓ ρυθμίσεις άρθρων 138 και εντεύθεν που αφορούν στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, η οποία "υποτίθεται" ότι αναβαθμίζεται. Επειδή η αναβάθμισή της έχει γίνει από το 1994 και εντεύθεν με διάφορους νόμους βλ. Ν. 2194/94, 2920/2001, 3685/2008 κλπ., το μόνο που επιχειρείτε τελικά με τα συγκεκριμένα άρθρα είναι η ΕΝΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ των υπηρετούντων μελών του επιστημονικού της προσωπικού που είναι κατηγορίας ΠΕ (καθηγητές, επιμελητές και επιστημονικοί συνεργάτες), οι οποίοι δεν αποτελούν μέλη ΔΕΠ ως αυτά των ΑΕΙ και βεβαίως ουδέποτε...


...έχουν κριθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα στα ΑΕΙ.
Τούτο γίνεται τεχνηέντως με τις Μεταβατικές Διατάξεις στο άρθρο 145 παρ. α στο οποίο αναφέρεται

α. Με την έναρξη ισχύος του παρόντος οι οργανικές θέσεις των καθηγητών και του διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού της Ε.Σ.Δ.Υ. μετατρέπονται σε θέσεις καθηγητών πρώτης βαθμίδας, αναπληρωτών καθηγητών και επίκουρων καθηγητών στις οποίες εντάσσονται οι υπηρετούντες κατά τη δημοσίευση του παρόντος καθηγητές και διδακτικό και επιστημονικό προσωπικό της Ε.Σ.Δ.Υ., μετά από αίτησή τους και σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παραγράφους 3 έως και 7 του παρόντος. Η μετατροπή γίνεται με βάση τα κριτήρια των αντιστοίχων θέσεων, που ίσχυαν πριν τον ν. 4009/2011.

Ομως στις παραγράφους 3 έως 7 γίνεται ειδική μνεία μόνο στους Επιμελητές και Επιστημονικούς Συνεργάτες για ΚΡΙΣΗ τους από εκείνους τους Καθηγητές της ΕΣΔΥ που γίνονται αυτόματα Καθηγητές ΑΕΙ κάνοντας απλά μια αίτηση. Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο και φαβοριτισμός για 7-8 ανθρώπους δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι.

Τέλος η ενέργειά σας αυτή πρέπει να ξέρετε ότι είναι μη νόμιμη με βάση και την υπ'' αριθ. 395/1998 Τμήμα Ε'' απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε ως παράνομη μεταφορά των Καθηγητών της ΕΣΔΥ σε θέσεις μελών ΔΕΠ χωρίς την κρίση τους κατά τα προβλεπόμενα στα ΑΕΙ, κατά την επεξεργασία σχετικού Π.Δ. της ΕΣΔΥ και το οποίο εξ αυτού του λόγου ουδέποτε δημοσιεύτηκε!!!.

Λυπάμαι Κύριοι Υπουργοί που σε μια εποχή άγριας λιτότητας που ο λαός υποφέρει εσείς προσπαθείτε να βολέψετε τους υμετέρους σας. Εάν κάνω λάθος στις εκτιμήσεις αναμένω την απόσυρση της σχετικής ευνοιοκρατικής ρύθμισης.

Κοινοποιώ την παρούσα επιστολή μου επίσης στα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στην Βουλή των Ελλήνων για να ενημερωθούν οι Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες.

Δημήτρης Νιάκας, Αναπληρωτής Καθηγητής
Διοίκησης-Διαχείρισης Υπηρεσιών Υγείας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Σχόλιο Παραπολιτικής: Εντελώς τυχαία, στο ΕΣΔΥ διδάσκει η κ.Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, η οποία, εκτός από πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι και σύζυγος του πρώην υπουργού και βουλευτή σήμερα του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος θεωρείται σκληροΛοβερδικός.

Να χαρώ εγώ μεταρρυθμιστές...