Κίνηση Πάγκαλου στο εσωκομματικό πεδίο

29.2.12

Από το ΒΗΜΑ:

Η λογική «σωπάστε να σωθούμε» οδηγεί στην καταστροφή του ΠαΣοΚ και της χώρας. Δεν πιστέψαμε ποτέ σε Μεσσίες, πιστεύαμε και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Με αυτά τα λόγια και παραμονές της εκλογής ηγεσίας του ΠαΣοΚ, ετοιμάστηκε ένα ενδιαφέρον κείμενο, μία πλήρης πολιτική πλατφόρμα από...


...στελέχη του ΠαΣοΚ για να υπάρξει συζήτηση, να διαμορφωθούν προτάσεις και όχι, όπως τονίζεται να υπάρξουν «προσωπικές διευθετήσεις».

Πρόκειται για ένα κείμενο στο οποίο βουλευτές του ΠαΣοΚ, όλων των τάσεων (και κυρίως όσοι επονομάζονται νέο_ μεταρρυθμιστές_ θα συγκεντρωθούν στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης, και θα μετάσχουν σε μία συζήτηση την πρωτοβουλίας της οποίας έχει ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος.

«Το ΠαΣοΚ πρέπει να απαντήσει τι θα κάνει την εξουσία αν την έχει. Η παλιά εποχή που τα κόμματα ότι κι αν έλεγαν πριν από τις εκλογές, έκαναν ότι ήθελαν μετά, τελείωσε. Γι΄ αυτό απαιτούμε να γίνει επιτέλους συζήτηση θέσεων και προτάσεων. Να ξέρει ο πολίτης γιατί θέλουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας και τι θα κάνουμε.

»Να κριθούμε όπως σ΄ όλα τα σύγχρονα κράτη της Ευρώπης με βάση αν τηρήσουμε όσα είπαμε και όχι πουλώντας ελπίδα. Ο πολίτης πρέπει να είναι συμμέτοχος στην ευθύνη», αναφέρει στην εισαγωγή του το κείμενο το οποίο έχει τίτλο «Για μια ηγεσία προοπτικής και μεταρρυθμίσεων».

Το κείμενο-πολιτική πλατφόρμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες με προτάσεις για την χώρα, για το πολιτικό σύστημα και για το ΠαΣοΚ.Προβλέπει ρηξικέλευθες προτάσεις για ένα σωρό ζητήματα που αφορούν την κατάρτιση κρατικού προϋπολογισμού από μηδενική βάση, έως νέες σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Έμπλεξες Βαγγέλη...