Βρούτσης: Η ΝΔ θα πατάξει οριστικά το λαθρεμπόριο στα καύσιμα

8.3.12

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιείται στη Βουλή για το λαθρεμπόριο στα καύσιμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για ακόμη μία φορά, η μόνιμη και ανοιχτή πληγή του λαθρεμπορίου καυσίμων στη χώρα μας αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή. Κοινή διαπίστωση είναι ότι, ενώ φαίνεται να υπάρχει βούληση αντιμετώπισης του προβλήματος, ακόμη κι...


...από τους θεσμικούς φορείς που συμμετέχουν στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, η υπόθεση λαθρεμπόριο καυσίμων, όχι μόνο εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά αποκτά και ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Χάθηκαν 2,5 κρίσιμα χρόνια και μαζί τους (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ) πάνω από 1,5 δισ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία. Γεγονός που, όχι μόνο στερεί από την εθνική μας οικονομία πολύτιμους και αναγκαίους πόρους, αλλά επιπλέον αποτελεί και αιτία κλεισίματος δεκάδων υγιών επιχειρήσεων του κλάδου πετρελαιοειδών, που δεν άντεξαν το βάρος του αθέμιτου ανταγωνισμού.
Οι υποσχέσεις, δυστυχώς, έρχονται πολύ αργά.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να πατάξει οριστικά το νοσηρό αυτό φαινόμενο. Και θα το κάνει».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δεν θέλω να καταφύγω σε εκφράσεις του τύπου "μη σκίσεις κανα καλσόν" γιατί είναι και η μέρα της Γυναίκας σήμερα. Ενημερώνω πάντως τον κ.Βρούτση και τη Νέα Δημοκρατία για την ύπαρξη μιας παροιμίας που λέει "χέρι που σε ταΐζει, δεν το δαγκώνεις"...